Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. Yıl Dönümü ve Zafer Haftası Kutlamaları kapsamında düzenlenen ‘Çanakkale Savaşları Sergisi’, ÇOMÜ Tarih Araştırmaları Kulübü ile Çanakkale Savaşları Enstitüsü'nün iş birliği ve Çanakkale Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirildi. Sergi, tarih tutkunları ve sanatseverler tarafından büyük ilgi gördü.

Sergide, Çanakkale Destanı'nı altın harflerle yazan fotoğraflar sergilendi. Çanakkale Cephesi ve arkasında yaşanan olayları belgeleyen fotoğrafların yanı sıra, ilk defa gün yüzüne çıkarılan yazılar ve belgeler de sergide yer aldı. Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi'nde düzenlenen sergi, ziyaretçiler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. Yıl Dönümü anısına özel ve değerli fotoğrafların sergilendiği etkinlik, ziyaretçilerden tam not aldı. Sergi, 12 Mart - 30 Nisan 2024 tarihleri arasında her gün 10.00-17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Bu önemli etkinlik, Çanakkale'nin ruhunu ve tarihini canlandırarak ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.

Tuğba Kulasoy