Lapseki’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla sabah Hükümet konağı önündeki Atatürk Büstüne, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Garnizon Komutanı Deniz Albay Bülent Pehlivan tarafından çelenk sunumu yapıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından,hükümet konağı önündeki program sona erdi.  

 

 

Ardından ilçe  mezarlığındaki şehitliğe geçildi.  Lapseki’de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla, Lapseki Kaymakamı Emre Öztürk, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Cumhuriyet Savcısı Ozan Koç, Garnizon Komutanı Deniz Albay Bülent Pehlivan ile birlikte Lapseki Şehitlik Anıtı'na buket sunumu gerçekleştirdi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Kahraman askerleri, polisleri, şehitler için  ilçe Müftülüğüce Kuran tilaveti okundu. Gece ise ilçedeki camilerde Akşam ise mevlidi şerif, kuranı kerim okundu, Sahilde şehitler camiinde okunan mevlidi şerifin duasını ise ilçe müftüsü Rahmi Temiz yaptı. Mevlidi şerifi dinlemeye, İlçe Kaymakamı Emre Öztürk, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve AK Parti ilçe başkanı Hasan Engin, vatandaşlar ile birlikte dinlediler.

 

Ercan Özçetin