Dört dönem boyunca Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentin gelişimi için birçok projeye imza attı. Bu hizmetlerin detaylarını kamuoyuna sunmak amacıyla Çanakkale Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlik, büyük ilgi gördü.

Başkan Gökhan'ın “Veda Değil Vefa Buluşması” programına, Enerji ve Tabii Kaynaklar Eski Bakanı Mustafa Cumhur Ersümer, CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan, CHP İl Başkanı Av. Levent Gürbüz, CHP Merkez İlçe Başkanı İbrahim Can Ergun ve parti yönetimi, CHP Çanakkale Belediye Başkan Adayı Av. Muharrem Erkek, İYİ Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Burak Kunt,  ilçe ve beldelerin belediye başkanları, muhtarlar, Çanakkale Belediyesi Belediye Başkan Yardımcıları, Birim Müdürleri ve çalışanları, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve odaların temsilcileri, iş insanları ve vatandaşlar katıldı.

Program saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Başkan Gökhan, 22 yıl boyunca görev yapmasına olanak sağlayan kentlilere teşekkür ederek, yaptığı hizmetleri sunumla paylaştı.

Daha sonra bir konuşma yapan Başkan Gökhan, "Benim en büyük mücadelem ‘Barışın Kenti’ dediğimiz  yaşanabilir bir kent sıralamasında hep  en tepede olan Çanakkale’nin  farklı kökenlere, dile, dine , yaşam biçimine sahip tüm hemşehtilerimin özgürlük, barış ve ahenk içinde yaşamasının teminatı olabilmekti. Kentin rantını peşkeş çektirmemek ve yine kente kazandırmak için büyük mücadeleler verdik.  Kazdağlarında gözü dönmüş çevre talancılarına, suyumuza ve toprağımıza zehir akıtanlara karşı zor yollardan geçtik. Müfettişten başımızı kaldıramadık. Ama o başı kimsenin önünde eğdirmedik.  Bugün geriye dönüp baktığımda gurur duyacağım, büyük yatırımlar ve çok önemli işler var bu kentte. En büyük  gurur kaynağından biri de siz hemşehrilerime  ‘Senin başkanın rüşvet almış, kendi yakınlarına rant sağlamış, biz hizmet beklerken o kaynakları har vurup harman savurmuş’ dedirtmedim ya o yüzden çok mutluyum.  Bugün Çanakkale olarak yaptığımız yatırımlarla altyapı sorununu çözmüş,  kurumsal altyapısı sağlam, bu ekonomik koşullara rağmen varlıklarını arttırmış örnek bir belediye bırakıyorum” dedi.

Görev yaptığı 22 yılda attığı her adımda, kamunun ürettiği kaynakları kullandığını, bana korumak ve kollanmak üzere çok değerli bir emanet verildiğini asla unutmadığını belirten Başkan Gökhan, "Adaleti yok sayanlara, kentin rantına göz koyanlara karşı belediye başkanı olarak mücadele ettim, yurttaş Ülgür Gökhan olarak da mücadele etmeye devam edeceğim.  Dünyanın tarih akışını değiştirmiş, bugünün modern kenti Çanakkale’nin Belediye Başkanı olmanın ayrıcalığına  layık gören tüm hemşehrilerime öncelikler, adaylık süreçlerinde beni hep destekleyen  Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisinin Genel Başkanlarına, partili dostlarıma, özelliklede bize halkçı Belediyeciliği miras bırakan Reşat Tabak’a şükran ve minnet borcumu ifade ediyorum. 2 yıl, 4 dönem boyunca 119 Belediye Meclis üyesi, 16 mahalle muhtarı ile çalıştım. Bu süreçte demokratik Sivil Toplum Kuruluşları, birlikler, odalar, borsalar, kent konseyi ve siyasi partilerle birlikte çalıştık, ürettiklerimiz ve katkılarından dolayı teşekkür ederim.  Bu yıl sayıları bin 500’ü bulan hemşehrilerimizin doğumdan ölüme tüm ihtiyaçlarını gidermek için  beraber çalıştığım mesai arkadaşlarıma personel ve müdürlerime  herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Uzun yıllar çalışmalarını kamuoyu ile paylaşan aralarında olmayan ve şu anda beraber oldukları tüm basın emekçilerine teşekkür eden Başkan Gökhan, "Kent yaşamına kattığımız değer yıllarca yenilenen seçimlerde biliyorum ki en büyük pay bu kentin kadınlarınındır.  O yüzden kadınlarımıza özel teşekkür ediyorum.  Bu süreçte  istemeden incittiğim, kırdığım,  insanlar olabilir.  Eğer böyle hemşehrilerim varsa aflarına sığınıyorum. Herkesin hakkını helal etmesini istiyorum. Benden yana verdiğim emekler herkese helal olsun” şeklinde konuştu.

Ardından Başkan Gökhan'ın bir şehre adanmışlık öyküsünün anlatıldığı belgesel gösterimi gerçekleşti.

Gösterimin sonbrasında Başkan Gökhan'a torunları Nil ve Ege'nin çiçek takdimi yapıldı ve alkışlar eşliğinde şarkılar söylendi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle program sona erdi.

Tuğba Kulasoy