Üç dönem Evreşe Belediye Başkanı olarak görev yapan Doktor Ali Kamil Soyuak, Gelibolu'da büyük bir zafer elde etti.

Seçimlerde oyların yüzde 39,60'ını alarak başarıya ulaşan Doktor Ali Kamil Soyuak, CHP'li üç dönem belediye başkanı Mustafa Özacar'ın yerine başkanlık görevini devraldı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, 25 bin 352 seçmenin bulunduğu Gelibolu'da 80 sandık kuruldu. 20 bin 572 oy kullanıldı ve bunlardan 19 bin 970'i geçerli sayıldı. AK Parti'den aday olan Ali Kamil Soyuak, 7 bin 908 oy alarak 7 sandıktan zaferle çıktı. CHP'li Mustafa Özacar ise 7 bin 528 oy alırken, İYİ Parti adayı Av. Koray Akkuş 3 bin 593 seçmenin oyunu aldı.

Gelibolu’da seçimi kazanan Doktor Ali Kamil Soyuak, ‘Hoş buldum Gelibolu’ başlığı altında bir açıklama yaparak, şunları söyledi:

“Kıymetli hemşehrilerim; Yerel Seçimleri geride bıraktık. Her türlü karalama kampanyasına rağmen beni ailenizden biri olarak gören, bağrına basan ve sahiplenen siz kıymetli hemşehrilerime sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte sıkça dile getirdiğim gibi; Ben bu yola belediye başkanı olmak için değil, ailenizin bir ferdi olmak için çıktım ve dün akşam gördüm ki kalbinizde yer etmiş, gönüllerinize girmişim.

Değerli hemşehrilerim; Omuzlarımdaki ağır yükün farkındayım. 5 yıl boyunca hem kentimizin yaralarını sarmak hem de kırılan kalplerinizi onarmak için çok çalışacağımıza, bu kentte yer etmiş ‘Ben bilirim’ anlayışına son vererek kenti ‘ortak akılla’ hep birlikte yöneteceğimize, tarihe yön vermiş bu toprakları, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere öğütlediği ‘Muasır Medeniyetler Seviyesi’ne sizlerle birlikte çıkartacağımıza söz veriyorum. 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren belli bir zümrenin değil, ‘Herkesin Başkanı’ olacağıma, söz veriyorum. Yerel Seçim sürecinde benimle birlikte gece gündüz çalışan ilçe başkanıma, meclis üyesi adayı arkadaşlarıma, kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, parti üyelerimize ve her şeyden önemlisi şahsıma oy veren ya da vermeyen siz kıymetli hemşehrilerime bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel günler göreceğiz.”

Tuğba Kulasoy