31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Biga'da 45 bin 250 seçmenin bulunduğu seçimde, CHP adayı Alper Şen 36 bin 703 oy alarak ilçenin yeni belediye başkanı seçildi. Önceki dönem belediye başkanı olan AK Parti adayı Bülent Erdoğan ise 13 bin 576 oy alarak seçimi ikinci sırada tamamladı.

Alper Şen'in mazbatasını almasıyla birlikte, Biga Belediyesi'nde CHP dönemi resmen başlamış oldu. Şen, Biga Adalet Sarayı'nda düzenlenen törenle mazbatasını aldı.

Törende konuşan Başkan Şen, “Biga halkımızın teveccühü ve güveni ile seçilmemizin ardından bugün Mazbata Törenimizi gerçekleştirerek, Biga Yüksek Seçim Kurulu ofisinde Biga Belediye Başkanlığı mazbatamızı aldık. Çanakkale İl Genel Meclisi ve Biga Belediye Meclis Üyelerimizin de mazbatalarını aldığı törenimizde bizleri yalnız bırakmayan PM Üyesi ve Milletvekilimiz Özgür Ceylan, Milletvekilimiz İsmet Güneşhan, İl Başkanımız Levent Gürbüz, Gümüşcay Belediye Başkanımız Hasan Kırım, İlçe Başkanımız Cemal Mantar, parti yönetici ve üyelerimize, bizlere destek veren tüm yol arkadaşlarıma ve tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Mazbata törenimizin ardından Biga İlçe Başkanlığımızı ziyaret ettik. Biga Belediye Başkanlığı görevimiz resmi olarak başladı. Şimdi 60 bin Bigalı hemşehrime hizmet zamanı başladı. Biga siyasi tarihinde böyle yüksek güvenle seçilmek bizlere onur ve gurur veriyor. Halkımızın güvenini boşa çıkarmayacak, ilk günden itibaren çok çalışacağız. Biga’mız için çok çalışacağız.  Hep birlikte yarınlarına umutla bakma dileklerimizi paylaşıyorum. Teşekkürler Biga'm" dedi.

S

Biga Belediye Başkanlığı görevini devralması için Belediye hizmet binasındaki devir teslim töreni gerçekleştirildi. Törene CHP Çanakkale Milletvekilleri İsmet Güneşhan ve Özgür Ceylan ile CHP Çanakkale İl Başkanı Levent Gürbüz ve partililer katıldı.

 

"Beş yıl boyunca halkımıza en iyi şekilde hizmet edebilmek için çok çalışacağız"

 

Alper Şen, devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, "Hemşerilerimizden aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Doğru işlere, hayır duası alacağımız hayırlı işlere vesile olmak istiyoruz. Bugörevi layıkıyla yerine getirebilmek için çalışmaya başlayacağız. 2019-2024 yılları süresince Biga’mıza hizmet eden Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a çalışmaları için teşekkür ediyoruz.  Biga'mız için yeni bir hizmet dönemi başlıyor. Değişimi gelişimi için güzel bir yola çıktık. Beş yıl boyunca halkımıza en iyi şekilde hizmet edebilmek için çok çalışacağız. Hızlı bir şekilde değişimi hissettireceğiz. Çok çalışacağız, bugün itibariyle yetki, sorumluluk ben ve arkadaşlarımızdadır. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Daha sonra Başkan Şen, Belediye Başkanlığı makamına çıkarak, makam koltuğuna oturdu.

Tuğba Kulasoy