Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından, il özel idare müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, Başkanlığını ilçe Kaymakamı Emre Öztürk’ün yaptığı köylere hizmet götürme birliğin çalışmaları ve görevleri hakkında bilgi verdi.

 

Lapseki Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğinde bir yıl, birlik   encümeni olarak görev yapacak iki il genel ve iki köy muhtarı kapalı zarf ile seçimine geçildi.

43 köy muhtarının oy kullandığı seçimde  AK Parti il genel meclis üyesi Halil Özer 32- Murat Gürşen  37 oy alırken, köy muhtarlarından  Sındal köy muhtarı Halil Dinç ve Hacı gelen köy muhtarı Sebahattin Şahin bir yıl köylere hizmet götürme birliğinde meclis üyesi olarak görev yapacaklar. 

Buna göre AK Parti il genel meclis üyesi Halil Özer 32- Murat Gürşen 37-İYİ Parti’den Yakup Uzun ise 14 oy aldılar.

İlçe Kaymakamı  ve aynı zamanda Birlik Başkanı ilçe kaymakamı Emre Öztürk’ün seçim sonrasında kısa bir konuşma yaparak, birlikte görev yapacak olan il genel ve köy muhtarlarına hayırlı olsun, seçime katılan tüm muhtarlara teşekkür ederken, köylerinden yeni seçilen muhtarlarla tanışıp hayırlı olsun dileklerini sundu.

 

Ercan Özçetin