Hükümet konağı önündeki program saygı duruşu ve istiklal marşının okumasıyla başlayan programda Atatürk büstüne Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin tarafından çelenk konuldu.

Daha sonra Şehit Hüseyin Çetin İmam Hatip Ortaokulu bahçesindeki programa geçildi.

Burada saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından günün anlamam ve önemini belirten konuşmayı Milli Eğitim Müdürü Harun Çetin yaptı” Milli iradenin tecelligahı Millet Meclisimizin teşekkül ettiği, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılını, Türkiye’nin ve dünyanın tüm çocuklarının Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en samimi duygularımla tebrik ediyor hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Vatanımızın işgal edildiği, milletimizin özgürlüğüne ve geleceğine kastedildiği hayati bir dönemde ‘’Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” düsturuyla Türk milletinin bağımsızlığını ve milli iradenin hakimiyetini dünyaya ilan ederek açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, istikbal mücadelemizin ve bağımsızlığa giden yolun öncüsü olmuştur. Meclisimizin, Millî Mücadelemizde gönüllerde yaktığı ateş en karanlık günlerde aziz milletimizin yolunu aydınlatmış, halkımıza güç, cesaret ve moral aşılamıştır.

Kahraman ordumuz, birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukları aşmayı kendine şiar edinmiş, aziz milletimizden aldığı güçle, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler vermiş, tarihe altın harflerle kazınan zaferlere imza atmıştır.

Meclisimizin çatısı altında, ortak bir gaye etrafında birleşen aziz milletimiz, Büyük Zafere ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna uzanan yolda en önemli adımı atmıştır.

Maziden atiye uzanan şanlı tarihimizin en önemli sembollerinden biri olan, Kurulduğu günden bu yana ülkemizin kalkınması, gelişmesi, büyümesi yolunda atılan tüm adımlara öncülük eden, Şan ve şerefle bir asrı geride bırakan Türkiye Büyük Millet Meclisi 104 yıldır olduğu gibi “Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir” şiarıyla milli egemenliğimizin yıkılmaz tecelligahı olmaya devam edecek, başta çocuklarımız ve gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza daha aydınlık bir gelecek hazırlamak için çalışmalarını sürdürecektir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk o gün "Hâkimiyet bilâ kaydü şart milletindir” demek suretiyle millet egemenliğine dayanan bir demokrasi anlayışının temelini atarken, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği önemi ve duyduğu güvenin bir ifadesi olarak bu bayramı onlara armağan etmiştir.

Tarihimizde bir dönüm noktası olan 23 Nisan’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak çocuklara armağan edilmesi, ise milletimizin çocuklarımıza olan inancının bir sembolü olmuştur. Türkiye, çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükselecek, onların dinamizmi ve coşkusuyla hedeflerine ulaşacaktır.

23 Nisan 1920 ruhu, bağımsızlık azmimiz ve kararlılığımız, birlik ve beraberliğimize olan inancımız gelecek nesillere aktaracağımız en büyük emanetimizdir.

Bu vesileyle, kuruluşundan bu yana, Türkiye Büyük Milleti Meclisi çatısı altında ülkemize hizmet etmiş tüm milletvekillerimize, şükranlarımızı sunuyor, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle yad ediyor, Tüm çocuklarımızın, tüm dünya çocuklarının bu müstesna bayramını gönülden tebrik ediyor, Hepinizi Saygıyla Selamlıyorum”dedi.

 

 

 

 25 Eylül İlkokulu öğrencileri şiirleri,25 Eylül İlkokulu Ana Sınıfı Öğrencilerinin Gösterisi, Faik Güngör Anaokulu Öğrencilerinin Gösterisi, Lâpseki Belediyesi Çocuklar Emin Ellerde Kreşi Öğrencilerinin Gösterisi,  25 Eylül İlkokulu Öğrencilerinin Gösterisi, Faik Güngör Anaokulu Öğrencilerinin Gösterisi, İsmail Baykut İlkokulu Öğrencilerinin Gösterisi Halk Oyunları, İsmail Baykut İlkokulu Öğrencilerinin Modern Dans Gösterisi, 25 Eylül İlkokulu Öğrencilerinin Halk Oyunları Gösterisi.

8-23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında ilçede  okulları arasında yapılan, resim, şiir ve “Geri Dönüştürülen Malzemelerden Sen de Bir Oyuncak Tasarla” yarışmaları ile “Bana Bir Kitap Anlat Etkinliği” kitap okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildi.

ilçe kaymakamı  Emre Öztürk, Garnizon Komutan Deniz Albay Bülent Pehlivan, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan KOÇ , Savcı Mehmet Emrah Toprak Lapseki Belediye Başkanı Atilla Öztürk, Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doc. Dr. Engin Gür, siyesi parti temsilcileri ve öğrenci velileri katıldılar.

 

Ercan Özçetin