Çanakkale'nin coğrafi işaretli ürünlerinden biri olan Çanakkale domatesinin üretim sezonu, ilk fidanların dikimiyle birlikte resmen başladı. Mayıs ayında dikilen fidanlar, yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte domates vermeye başlayacak. Haziran ayında ekilecek olan fidanlar ise Türkiye'nin dört bir yanındaki tezgahlarda Kasım ayı sonuna kadar yer alacak.

Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, Bayramiç Koşuburnu Köyü ve Ezine Bozeli Köyü'nde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğine katılarak üreticilere destek verdi. Türkarslan, fidan dikimi esnasında üreticilerle bir araya gelerek üretim sezonunu değerlendirdi. Çanakkale Domatesi'nin önemine vurgu yaparak, bereketli ve bol kazançlı bir sezon diledi.

Coğrafi işaretli ürün olan Çanakkale Domatesi'nin üretim hazırlıklarının devam ettiğini ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Nazan Türkarslan, "Bayramiç Koşuburnu Köyümüzde ve Ezine Bozeli Köyümüzde domates üretimi gerçekleştiriliyor. Bayramiç'li üreticimiz Ali Örnek'in, Ezine Bozeli'ndeki domates tarlasında fidelerimizi toprakla buluşturduk. Fide dikim işlemi yapan kadın çiftçilerimizle sohbet ederek üretim sezonunu değerlendirdik. Bereketli ve bol kazançlı bir sezon diliyoruz. Bozeli Köyümüzde, Koşuburnu ve Bozeli muhtarlarımızla bir araya gelerek üretim sezonunu, yapılacak çalışma ve projeleri değerlendirdik" şeklinde konuştu.

Tuğba Kulasoy