Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Çanakkale’de de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sabah saat 10.00 sıralarında kordon boyu olarak bilinen Kayserili Ahmetpaşa Caddesinde başladı. Kordon boyundaki tören öncesi Vali Orhan Tavlı, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın valilik binasında tebrikleri kabul etti.
 
Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Tayyar Ertem, daire müdürleri, öğrenciler, asker ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Vali Tavlı, Başkan Gökhan ve Tuğamiral Ertem, selamlama aracını kullanmadan yürüyerek vatandaşların kutladı. Kutlamaların ardından törene katılanlara konuşan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, “29 Ekim Cumhuriyet bayramını Çanakkale halkı olarak, ülke olarak, birlikte idrak ediyor ve kutluyoruz. Cumhuriyeti bize kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde aziz milletimizi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılması kurtuluş savaşının zaferle sonuçlanması yeni Türk devletinin kurulması gibi olağanüstü şeyler o dönemde başarılmıştır”
 
Vali Tavlı’nın konuşmasının ardından öğrenciler şiirler okudu, öğrenciler koro ile türküler seslendirip, halkoyunu gösterisi yaptı. Kordon’daki tören, asker ve öğrencilerden oluşan kortejin geçişiyle sona erdi. Öğrenciler, sivil ve askeri erkânla diğer vatandaşların katıldığı kutlamalar, Çanakkale Boğazı'ndaki gösteriyle devam etti. Sahil Güvenlik botları, Deniz Polisi ve Kıyı Emniyetine römorkörler gösteri yaptı. Vatandaşların boğazdaki gösteriyi ilgi izlemesinin ardından kutlamalar sona erdi.




foto galeri png ile ilgili görsel sonucu
 


Kaynak: Haber Merkezi