"Ben çevreciyim" diyen CHP’li belediye meclis üyesi  Nilüfer Soyupak, madenlere karşı olduğunu belirterek su kuyularının kiralanması ve çöplerinin alınmasına ret oyu kullandı.
Meclisin gündeminin 1. Maddesinde  yer alan AK Parti grubunun yazılı önergesi meclisin son gündemi olarak görüşüldü.
Meclis gündemi maddelerinin içinde yer alan ve Lapseki Kaymakamlığı çatısı altında kurulacak olan ve bazı derneklerinde içinde olduğu  ‘Lapseki Yerel Eylem Grubu Derneği’ belediye başkanına yetki verilmesi oybirliğiyle karara alındı.
Meclis gündeminin son maddesi AK Parti gurubu tarafından verilen önergede ilçenin daha önce su ihtiyacını karşıladığı ve Bayramdere Barajı'ndan suyun ilçeye gelmesiyle boşa çıkan su kuyularının ilçe sınırları içerisinde faaliyet gösteren maden firması kiralama talebi görüşüldü ve ayrıca aynı maden firması bir başka talebi ise ücret karşılığında çöplerinin alınması konusu da gündeme geldi. Her iki madde ayrı ayrı oylanırken her iki madde de sadece CHP’li belediye meclis üyesi  Nilüfer Soyupak "Ben çevreciyim ve  madenlere karşıyım. Bu yüzden ret oyu kullanıyorum "dedi. Her iki maddede oy çokluğuyla kabul edildi. 



Kaynak: Haber Merkezi