AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da konuşmasına Beşiktaş'ta terör saldırı sonrası şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyerek başladı. Bütçenin sıradan bir kanun olmadığına dikkati çeken Turan, "Bütçe demokrasinin özüdür, hesap verilebilirlik demektir. Biz, bütçeyi milletin bir emaneti olarak görürüz" dedi.

Bütçe yapmanın bir parti ve hükümet olarak bir onur olduğunu belirten Turan, hiçbir partiye 15 yıl boyunca bütçe yapma imkanının verilmediğini, o yüzden milletin en çok teveccüh verdiği bu harekete mensup olmaktan büyük onur duyduğunu söyledi. CHP'li vekil Kesici'nin 'OSB'ler batıyor' ifadesini kullandığını hatırlatan Turan, Kesici'nin o açıklamasından sonra farklı OSB'lerden 'işçi arıyoruz' şeklinde mesajların kendisine geldiğini ifade etti. Cumhurbaşkanlığı üzerine yapılan tartışmalara işaret eden Turan, "Saray, diktatör, Cumhurbaşkanlığı, tırı vırı. Sizin saray dediğiniz bu milletin evi. Oyunuz niye artmıyor biliyor musunuz? Her saray dediğinizde, her kaçak dediğinizde birilerini kırıyorsunuz. 16 bin muhtar orada yemek yemiş. Millet orada camiye gidiyor, kütüphaneye gidecek" dedi. Sözlerine muhalefet sıralarından gelen tepkiler üzerine Turan, "Hurdacı bağırır sarraf susar. Bence bağırmayın" cevabını verdi.  

"Halk isterse başkanlık gelir"
Bülent Turan, CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici'nin konuşmasında, İnönü yerine Menderes'ten bahsetmesini beklediklerini ifade ederek, şunları söyledi: "İlhan Kesici, 'Tayyip Erdoğan'a - Allah gecinden versin - hak vaki olsa, Bu Anayasa değişikliğini bir tek vekil taşımaz, korumaz, kollamaz.' dedi. Ben iddia ediyorum, Sayın Kesici, bizim partimiz sizin partiniz gibi değildir. Bizde 316 tane Recep Tayyip Erdoğan var. Millet arkamızda. Çünkü biz biliyoruz ki Menderes de Demirel de Türkeş de Erbakan da Özal da başkanlık sistemini bu ülkenin menfaati olarak ifade ettiler. Başbakanımızla Cumhurbaşkanımızın uyumu dünyaya örnek bir uyum. Sayın Binali Yıldırım ile Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arasında kriz ihtimali yok. Halk isterse başkanlık gelir" dedi.   Başkanlık sistemine makul yaklaşılması gerektiğini belirten Turan, CHP sıralarından da başkanlık önergesine 'evet' oyu geleceğini savundu. CHP'nin bilerek, bilmeyerek bu ülkenin geleceğine katkı sağladığını söyleyen Turan, 367 krizinin bugünkü başkanlık sistemi zemininin kurulmasına sebep oluşturduğunu ifade etti. Halep'te büyük bir ızdırabın olduğunu anlatan Turan, "Dünya 5'ten büyüktür' demeye devam edeceğiz. Sizlere rağmen daha 15 yıl inşallah bütçe yapacağız" şeklinde konuştu.
 


Kaynak: Gazete Vitamin