Tabi ki 26 Ocak’ta ihalesi yapılıp, 18 Mart’ta temeli atılması planlanan 1915 Köprüsü de başrolde. Dalyan Mevkii'ndeki balıkçı barınağının yat limanına dönüştürülmesi için atılan adımlar bölgeyi şimdiden cazibe merkezi haline getirdi. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çanakkale 1915 Köprüsü’yle gelişecek ve büyüyecek Lapseki’nin, yat limanı projesiyle yeni bir çekim merkezi haline gelerek gelişen Türkiye’nin yükselen yıldızı olacağını söyledi.
 
Lapseki son yıllarda hayata geçirilen projeler ile büyük sıçrama geçekleştirdi. Başkan Eyüp Yılmaz ile birlikte çehresi değişen ilçede şimdi ise büyük yatırımların heyecanı yaşanıyor. Bunların başında ise şüphesiz 1915 Köprüsü geliyor. Dev proje Lapseki’nin Şekerkaya mevkii ile Gelibolu’nun Sütlüce arasında yapılacak. Bölgede köprünün ayaklarının geleceği noktalar için sondaj çalışmaları yapılıyor.
 
26 Ocak’ta ihaleye çıkacak olan köprünün temelinin 18 Mart 2017’de atılacağını hatırlatan Başkan Yılmaz, köprünün, sadece Lapseki ve Çanakkale için değil, Türkiye için çok önemli bir proje olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki yıllarda bölgemizde çok büyük değişiklikler olacağına inanıyoruz. Lapseki ve çevresi bakir bir bölge. Bu bölgeye çok büyük talepler var. Köprüyle beraber bu bölgeye talepler artmaya başladı” dedi.
 
“Yat limanı turizmi canlandıracak”
Bir başka sondaj ise yat limanı için yapılıyor Lapseki’de bu ara. Başkan Yılmaz’ın hayata geçirmeyi planladığı en büyük projelerden birisi de bu, İstanbul’dan Kuşadası’na bölgede çekek yeri ve sosyal tesisleri ile tek olacak modern bir yat limanı. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Dalyan Mevkii'ndeki balıkçı barınağının yat limanına dönüştürülmesi halinde çok farklı bir kazanım olacağını kaydederek, “Kuşadası’ndan İstanbul’a kadar çekek yerleriyle, sosyal tesisleriyle, sahil tesisleriyle bir yat limanı yok. Bazı yerlerde yat limanı olsa da sadece bağlayabiliyorlar. Ama burada olacak olan yat limanı hem sahil sosyal tesisleri olacak. Spor alanlarından, lokantasından, otelinden hepsi olacak. Hem aynı zamanda da insanlar yatlarını burada kıyıya çekip bakımlarını yapabilecekler. Bunun çok önemli olduğunu söylüyorlar. Lapseki’deki yat limanı turizmini canlandıracak” şeklinde konuştu.
 
Lapseki’de projeler bununla da bitmiyor, daha sonra neler mi var sırada; içme suyu hattı, atık su arıtma tesisi, kapalı pazar yeri, meyve-sebze hali, yeni hizmet binası, rüzgar enerji santrali ve doğalgazın ilçeye gelmesi.
 


Kaynak: Haber Merkezi