Yurt genelinde etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında Lapseki’ye kapılı olan köy yollarında açma çalışmaları devam ediyor.Özel idareye bağlı iki greyder ve bir kepçe aralıksız çalışarak köy yollarını açmaya çalışıyorlar.
Köylerden gelen ihbarlarımda değerlendirerek cevap veren özel idareye ait iş makineleri kapalı olan köy yollarını 112 acil servis ambulanslarına açarak köylerdeki hastalarında kurtarıyorlar.

İlçenin dağ köylerinden biri olan ve yoğun kar yağışından dolayı yolu kapalı Kızıldam köylüde evinin önünde düşerek kalçasını kıran (77) yaşındaki Neslihan Öçalan’a müdahale için acil 112 ambulansına yolu açarak hastaneye gitmesini sağladılar.

İş makineleriyle birlikte kapalı olan köy yollarının açılma çalışmalarını yakından takip eden İl Genel Meclis Üyesi Hasan Engin” Dün akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışından dolayı ilçemizin özellikle dağ köylerine giden yolların tamamı kapanmıştı. Bu sabah itibarıyla ilk olarak ilçenin yakın köylerinden başlayarak köy yollarına açmaya başladık. Bunun yanında acil 112 den gelen ihbarlarında değerlendirerek kapalı köy yollarını açıyor acil 112 servisi hastaya müdahale ediyorlar. Özel idareye ait 2 greyder ve bir kepçeyle kapalı olan köy yollarını açmaya çalışıyoruz”dedi.    
 


Kaynak: Haber Merkezi