Çanakkale'de depremler dur durak bilmiyor. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE), bugün (8 Şubat) Ayvacık'ta 4,5 - 4,3 - 4,3 - 4,7 ve 4,2 büyüklüğünde beş büyük deprem daha meydana geldi. 

8 Şubat tarihli şiddetli sarsıntıların ilki, saat tam 00:00'da merkez üssü Ayvacık Yukarıköy olarak açıklanan 4,5 büyüklüğünde kaydedild. Saat:00:34'te Gülpınar'da 4,3 büyüklüğünde, saat: 01:53'te yine Gülpınar'da ve yine 4,3 büyüklüğünde, saat 04:38'de Gülpınar'da 4,7 büyüklüğünde, son olarak ise saat: 05.16'da 4,2 büyüklüğünde Gülpınar merkezli depremler oluştuğu verilere yansıdı. Sarsıntılar başta Ayvacık olmak üzere Çanakkale merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Depremler nedeniyle paniğe kapılanlar oldu. 

Bu depremler arasında çok sayıda büyüklükleri 4'ten küçük olan sarsıntılar da kaydedildi. Saat 05: 30 kadar Ayvacık merkezli 45'ten fazla deprem oluştuğu Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerinde yer aldı.

PERİNÇEK: "TEHLİKENİN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü'nden emekli olan Prof. Dr. Doğan Perinçek, sosyal medyadan yaptığı son değerlendirmelerinde; "Dün sabah olan 5.3 büyüklükteki depremden sonra 2 dolayındaki büyüklüklere inen depremler aralıklı olarak yükselip 3 ve 4 civarında depremler oluşturuyor. En son olan 4.3 büyüklükteki deprem Gülpınar depreminin gücünü yitirmeye başladığını gösteriyor. Artık 5 dolayında deprem olmuyor. Gülpınar - Ayvacık dolayı için tehlikenin geçtiğini düşünüyorum" dedi.

Perinçek bir sonraki değerlendirmesinde ise; "Arkadaşlar 4.3 ve 4.7 büyüklükteki depremler dün ve iki gün önce olan 5.3 büyüklükteki iki artçının gerisinde kaldığı için Gülpınar depreminin gücünü yitirmeye başladığını düşünüyorum" ifadelerine yer verdi.

Haber: Ersan KÜÇÜKKURU

 


Kaynak: Haber Merkezi