Genel kurula davetli olarak katılan Lapseki belediye başkanı Eyüp Yılmaz’ın divan başkanlığını yaptığı genel kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.  Genel kurulda Kurucu Başkan Hüveyda Gül yaptığı konuşmada” Tek bir noktada birlik olup sokaktaki canlarımıza yardımcı olabilmek adına kurulan derneğimize katkılarınızdan dolayı başta özellikle belediye başkanımız olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyorum. Yeni kurulmuş olan derneğimizin eksikleri var ama bunları hep beraber çözümler oluşturarak bir birimize destekleyerek hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum. İnşallah toprağa düşen her tohum gibi gelişerek büyüyeceğiz” dedi.
‘Lapseki ve Çardak hayvanları koruma derneği’ de kayıtlı 56 üyeden 30 üyenin katıldığı genel kurulda tek liste olmasından dolayı açık oylamayla yapılan seçimde yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Hüveyda Gül, Ümit Ayazkök, İnci Güntay, Kerim Kahramanoğlu, Nilüfer Teoman, Hülya Gül ve Özge Varlık.
Yeni yönetim kuruluna hayırlı olsun temennisinde bulunan Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Sisleri gayet iyi anlıyorum sizlerde bana anlayışla yaklaşmanız bekliyorum. Sizler istediniz geçi olsa da hayvan barınağı yaptım. Bana hak verirsiniz sanırım ben ilçem halkımın sorunlarına kulak vermem lazım sokak hayvanları hakkında bana bir çok şikayet geldiğini sizlere söyledim hele ki hiç affedemediğim köpeklerin çocuklara saldırmaları bu yüzden toplatıp hayvan barınağına koyuyoruz sizlerde bu konuda çalışmalar yapmalısınız sokak hayvanları da bir canlı biz belediye olarak onları da düşünüyoruz” dedi.
Haber: Ecan ÖZÇETİN