Milli şuurun başkenti olan Çanakkale, 18 Mart anma törenlerine hazırlanıyor. Ancak bu yıl yapılacak olan törenler farklı bir anlam taşıyor. Önceki gün imza töreni düzenlenen Çanakkale 1915 Köprüsünün temel atma töreni de bu seneki anma töreninde gerçekleşecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım da katılacak.
18 Mart törenlerine ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, bu seneki törenlerin daha görkemli olacağını söyledi. Turan, “Çanakkale Türkiye’nin önsözüdür. Çanakkale bir milletin küllerinden yeniden doğduğu gündür. Her yılın 18 Mart’ında Çanakkale şehitlerimizi gururla anıyoruz. Ancak bu seneki törenler her zamankinden farklı geçecek. Çünkü sadece Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin de gururu ve sembolü olacak olan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temel atma töreni gerçekleşecek. 2023 yılında hizmete girecek olan köprü, 2023 metre uzunlukla dünyanın en uzun asma köprüsü olacak. Trakya ve Ege Bölgesi arasındaki ulaşımı kolaylaştırarak bölgenin ticaret hacmini artıracak. Bu durum sadece Çanakkale’nin değil, Türkiye’nin de ticaretini geliştirecek” dedi.
Törenlere yoğun bir katılım olacağını söyleyerek, davet çağrısında bulunan Turan, “18 Mart 2017 tarihi bir gururun yaşandığı bir gün olacak. Bu tarihi güne, siyasi görüş ayrımı yapmadan tüm siyasi parti genel başkanlarımızı, bakanlarımızı, milletvekillerimizi ve tüm milletimizi davet ediyoruz. Bu tarihi ana hep birlikte şahit olalım” ifadelerini kullandı.
Çanakkale’nin millet olma şuurunda önemli bir sembol olduğunu söyleyen Turan, “Anadolu’dan, Balkanlar’dan, Kuzey Afrika’dan gelen birçok insan Çanakkale’de şehit düşerek Anadolu’yu bizlere yeniden vatan eylediler. Bir millet olmanın ne demek olduğunu dünya âleme gösterdiler. Biz de onlara layık olmak adına gelin milli birlik olmanın ne demek olduğunu gösterelim. Türkiye üzerindeki operasyonlara milli birlik ruhuyla cevap verelim diyoruz” dedi.


Kaynak: Haber Merkezi