Törene Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Vali Yardımcıları, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan törende konuşan Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, 15 Temmuz günü Türk milletinin devletini ve demokrasisini korumak için şehitler verdiğini bir gün olarak tarihin sayfalarında yer aldığını söyledi. Ulusoy, “ Fidan dikimi yapacağımız bu etkinliğin iki açıdan önemi bulunmaktadır. Birincisi burada 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri hatıra ormanı kurularak şehitlerimizin anısını gelecek nesillere taşımayı hedefliyoruz. Nasıl ki ormanlar bizim geleceğimizin teminatı ise, demokrasi adına tanklara, mermilere kendini siper edip şehit olan kardeşlerimiz bu milletin geleceğinin sigortası olmuşlardır” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Vali Orhan Tavlı ise, “Türk milleti kutsal saydığı değerler gündeme geldiğinde hiçbir şeyi düşünmez. Sadece vatanını, milletini, devletini bayrağını savunmayı düşünür. Türk milleti böyle bir asil millettir. Bizlerde bugün burada şehitlerimizin manevi huzurunda sizlerle birlikte onların hatırasını yaşatmak üzere, bir nebze olsun yeşile ve doğaya katkıda bulunmak istiyoruz. Fidanlar ağaç olsun. Ağaçlar orman olsun. Ülkemin ve milletimin yolu açık olsun” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Orhan Tavlı ve beraberindeki protokol üyeleri öğrenciler ile birlikte  Güzelyalı Mevkiinde 4 hektar alana 3 bin adet fıstık çamı ve selvi olmak üzere çeşitli orman bitkileri dikilerek, ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri  Hatıra Ormanı’ oluşturuldu. Fidan dikim töreni verilen ikramların ardından sona erdi. 

Foto Galeri
 ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’ oluşturuldu
‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı’ oluşturuldu


Kaynak: İHA