Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Lapseki kütüphane Müdürü Atakan Alkan yaptı. Akan, ”Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitim, bilim,sanatın temeli kitaba dayanır.İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanlarımızın hizmetine sınulur.Kuşkusuz çoğu kişi evinde kitapları vardırama buradan sadece kendisi ve yakınları, tanıdıkları yararlanabilir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlelerin yararlanma olanağı vardır. Çünkü özel bir kitaplık asla kütüpanelerin zenginliğine erişemez. 1964’ten bu yana Mart ayının son pazartesi başlayan haftası ‘Kütüphaneler haftası’ olarak değerlendirilmektedir.

2015-2016 yılları arsında üye sayımız 414 iken bu gün itibarı ile üye sayımız 792’dir. Son bir yıl içerisinde kütüphanemizin üye sayısında%91 oranında artış sağlanmış olup;eğitim öğretim sonuna kadar bu rakamın 1001 üye sayısına çıkmasını ,uzun vadede ise bu sayının 3000’i ve daha fazlasını bulması hedeflenmektedir. Koleksiyonumuza kayıtlı 11303 adet kitap bulunmakta ve bu sayı sürekli artmaktadır”dedi.

Okul öğrencileri tarafından kütüphane konulu şiirler okunmasının ardından en çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeleri Özel İdare Müdürü Ahmet Alkan, Gençlik hizmetleri ve spor müdürü Ertan Günal ve ilçe Müftüsü Remzi Karadoğan verdiler.