Milletvekilleri sonuçlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye genelinde oyların artmasının sevindirici olduğunu aktardı. Milletvekili Turan, “Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır diye düşünüyorum. Bundan sonra ‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de kazanmıştır. Bu millet kazanmıştır. Artık koalisyon pazarlıkları, bakanlık pazarlıkları, kısa süreli hükümetler değil, çok daha güçlü hükümetler, çok daha iddialı bir ülke için gayret eden yeni yönetimler olacaktır” dedi.
 
“HALKIMIZ SÖZÜNÜ SÖYLEMİŞTİR”
İlk olarak söz alan Milletvekili Ayhan Gider, “Hiçbir parti yoktur ki; 15 yıl iktidarda kalsın ve oyunu arttırsın. Biz bu yola koalisyon olarak çıktık. Tek başımıza bitirdik. 1 Kasım’da % 49 olan oyumuz, Allah’ şükür ki bugün %51 oldu. Yüce Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz. İlk gün bir şey söyledik, dedik ki; ‘Biz bu anayasa değişikliği meclisten 550 milletvekilinin onayıyla da geçse, halkımıza soracağız.’ Çünkü bu karar ancak halkın onayıyla geçerli olabilirdi. Bugün halkımız sözünü söylemiştir. Bunun üstüne ne bizim ne bir başkasının söz söyleme hakkı yoktur. Karar da söz de milletin” dedi.
 
BU MİLLET BİZE ‘EVET’ DİYEREK YOLA DEVAM DEDİ
Ardından konuşan Milletvekili Bülent Turan ise yoğun giden kampanya sürecinde emeği geçen bütün teşkilatı kutladığını belirterek, “Hep beraber yola çıktık. Türkiye’de Cumhuriyetimizin 100’ncü yıl dönümünde çok daha büyük heyecanla, çok daha büyük iddialarla yola devam edelim istedik. Bazı partiler olanla idare eder. Bazı partiler polemikle, olanların tekrar tekrar konuşulmasıyla siyaset yaparlar. Ama AK Parti kurulduğu günden beri reform dedi, paket dedi, iddia dedi. Daha iyisi dedi. Seçim yaptı, reform yaptı, referandum yaptı. Şimdiye kadar, Allah’a sonsuz hamdolsun ki hiçbir seçimi kaybetmedi. Bugün yen bir zaferi, yeni bir sonucu kutluyoruz.  Türkiye’nin önüne bir iddia koyduk. Kolay bir iş değil; anayasa değiştirmek, sistemi değiştirmek, halk oylamasından %50’den fazla oy almaya çalışmak kolay bir iş değil. Çok zor şartlarda vekillerimizin gayretleri ile beraber, mecliste komisyon görüşmeleri, genel kurullar oldu. MHP ile beraber yol arkadaşlığı yaptık. MHP’nin kıymetli milletvekilleri ve genel başkanı çok büyük destek oldu ve gördüğünüz gibi o paketi meclisimizden geçirdik. Meclisten nasıl geçerse geçsin halka götürelim %50+01 olmak kaydı ile bunu kabul eder demiştik. MHP Yönetimi AK Parti Yönetimi o dönemde görevini fazlası ile yaptı ve sorunsuz, pürüzsüz o paketin meclisten geçmesini sağladı. Ardından halkımıza götürdük, teknik olarak %50+1 oy bildiğiniz gibi skorun netleşmesi demektir. Bugün %52 oy ile bu millet bize ‘Evet’ diyerek yola devam dedi. Ne kadar gurur duysak, ne kadar şükretsek azdır. Millet yalan atanlara, ‘denize dökerim’ diyenlere, ‘muhtarlar kapatılacak’, ‘lokantalar kapatılacak’ tarzı, siyasetten uzak, üretimden uzak, gayrı ahlaki söylemlere prim vermeyeceğini bir daha gösterdi. Bu yüzden milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır diye düşünüyorum. Bundan sonra ‘Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de kazanmıştır. Bu millet kazanmıştır. Artık koalisyon pazarlıkları, bakanlık pazarlıkları, kısa süreli hükümetler değil, çok daha güçlü hükümetler, çok daha iddialı bir ülke için gayret eden yeni yönetimler olacaktır. O yüzden bu yeni yönetim tarzında %50 den daha fazla oy alabilmek için daha çok çalışacağız, daha çok uzlaşacağız her kesim ile görüşeceğiz diyen siyasi partiler kazanabilir.  Bütün partiler göreceksiniz, daha çok kendisini millete dayayacaklar.  Senaryo ile, kaset ile farklı hesaplarla değil, millet ile yürüyenler kazanacaktır.  O yüzden ’Evet’ diyen de ‘Hayır’ diyen de kazanacaktır. Bu memleket darbecilere, vesayetçilere, iktidar olmadığı halde muktedir olmaya çalışanlara prim vermeyecektir. Yeni seçim %50’den fazla oy alanın kazandığı seçim olacaktır. Yeni seçim halkına sırtını dayamaktan başka çaresi olmayanlar başkanlığı yapacağı yönetimidir.  Bizler artık bu ülkede koalisyon nasıl kurulur, hükümet nasıl oluşturulur bunlar artık geride kaldı. Hükümetin, koalisyonun kurulacağı yer milletin sandığıdır. O yüzden bu saatten sonra Cumhurbaşkanlığı sistemi bu ülkeye hayırlı, uğurlu olsun.
 
“AK PARTİ’DEN FİRE OLMADI”
Bunun bir reform olduğunu ve reformu kazananın millet olduğunu bildiren Turan şöyle devam etti; “Bundan sonra ekonomimizin daha sağlam olması için, istihdamımızın daha fazla olabilmesi için hep beraber çalışacağız. Bu sistem gündeme geldiğinden beri teşkilatımız ile beraber sahada olduk hiç kavgamız olmadı. Bu yüzden ‘Evet’ diyenlere de ‘Hayır ‘ diyenlere de teşekkür ediyorum. Yolda gelirken CHP’li Belediye Başkanlarımız aradılar, gurur duyduk. Çanakkale’miz, AK Parti oylarını referans aldığımızda, hiçbir oy kaybına fırsat vermedi. Biz oyumuzu aldık. Diğer partilerden daha fazla oy alabiliri miydik? Onlar kendi sorunları. Onlar kendi değerlendirmeleri. Biz, gizli MHP’lilerin de gizli CHP’lilerin de olacağını ve evet oyu vereceğini söylemiştik. Sonuçlar gösteriyor ki; AK Partinin dışında da belli sayıda başka partilerden oy alma imkanı oldu. Ama AK Parti’den fire olmadı. Çevremize baktığımız da, Trakya illerine, Ege sahillerine baktığımızda en iyi illerden bir tanesi hamdolsun Çanakkale. Ama daha iyi olacağız. Daha çok çalışacağız. Daha çok halkımıza gideceğiz ve biz iyilerden de daha iyi olacağız. Çanakkale bunu hak eder çünkü. 7 seçim geride bırakıp, 8’nci seçimi de kaybeden Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu saatten sonra başını iki elinin arasına alıp, düşünmesi taşınması gerekir. Bu millet her türlü yalana, iftiraya polemiğe rağmen ona evet demedi, bu pakete evet dedi.”
 
AK Partili Bülent Turan ve Ayhan Gider, parti binası çıkışında partililerin davullu, zurnalı tezahüratlarıyla uğurlandı tokmağını elline alıp bir süre davul çalan Turan’a partililer büyük sevgi gösterisinde bulundu. Daha sonra Lapseki ilçesine giden Turan burada da coşkuyla karşılandı. Burada yaptığı konuşmada da seçmenlere teşekkür etti. AK Partililer Türkiye genelinde evet oylarının fazla çıkmasını konvoy yaparak kent merkezi ve ilçelerde kutladı.
 
Haber: Ercan ÖZÇETİN