Vatandaşlar, sağlık kontrolüne getirilen grubu protesto etti. 
Önceki gün göz altına alınan ÇOMÜ eski Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, kardeşi Vedat Laçiner, akademisyenler Halil Şimşek, Mehmet Fatih Yavuz, İbrahim Türkyılmaz, Hüseyin Özdemir, Aziz Kılınç ve Cengiz Ataşoğlu Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Adliyeye götürülmeden önce sağlık kontrolü için Çanakkale Devlet Hastanesi'ne getirilen grup, çıkışta vatandaşların protestolarına maruz kaldı.
Kıbrıs Gazisi olduğunu söyleyen Mahmut Ulu, gruba büyük tepki gösterdi. Ulu, “Bu vatan için hayatımı her zaman ortaya koyarım. Bugün de koyarım, yarın da koyarım. Kıbrıs Barış Harekatı gazisiyim. Bu şerefsizler, bütün toplum, hepsine örnek olsun. Bu vatan için herkes canını verecek kapasitededir. Bunlara hiç kimse yer vermesin. Bu milletten istediğim, bayrağına, milletine sahip çıkmaları. Ben her zaman, vatandaş olarak bu memleket için kendimi ortaya koymuş bir adamım. Bundan sonra yapılacak, idam istiyoruz. Cumhurbaşkanından idam istiyoruz” dedi. Ardından, hastane bahçesindeki diğer vatandaşlar da grubu taşıyan otobüse tepki gösterdi. 8 kişi, daha sonra adliyeye götürüldü.
Laçiner, Çanakkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında açılan davada tutuksuz yargılanıyordu. 


Kaynak: İHA