Yaklaşık bir ay kadar önce Ümmühan Gök Acar ve Elif Teoman Onay tarafından kurulan ve adlarına ‘Suluca köyü kızları ve gelinleri’ ismini verdikleri gurup her ay düzenli olarak toplanıp kahvaltıda bir araya geliyorlar.
 
İlk olarak 20 kişi olan gurup şu an 170 kişiyi buldu
Geçtiğimiz hafta Lapseki’de düzenlenen kahvaltı programına Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, eşi Hacer Yılmaz ile birlikte katıldı. Başkan Yılmaz, Bu tür birliktelikler güzel insan doğduğu köyden zamanla iş gereği ayrılıyor belki bir daha hiç dönemiyor ve çocukluk yaşında beraber olduğu arkadaşlarını göremiyor ama böyle bir etkinlikler sayesinde görüşmeler devam ediyor düzenleyenleri kutluyorum dedi.
 
20 Yıl kadar önce köyde hep birlikte olan gurup daha sonra çeşitli illere gitmişler internet aracılığı ile kurulan guruba her geçen gün katılım atıyor bunun neticesinde farklı etkinlikler yapmayı hedeflediklerini belirten liderleri Ümmühan Gök Acar ve Elif Teoman Onay” İlk etapta kahvaltılarda bir araya gelerek sohbet ediyor çocuklarımızı bir birleriyle tanıştırıyoruz köyümüzden ayrılalı yirmi yılı geçti il dışında olan arkadaşlarımız var görüşmelerimize İstanbul’dan bile gelen arkadaşlar var bu da bizi oldukça mutlu ediyor. Şimdi yaz ayları başladı ilk hedefimiz yıllar önce doğup büyüdüğümüz köyümüzde Ramazan ayında iftar vermek ondan sonra ailece piknik bu şekilde etkinliklerimizi sürdüreceğiz” dediler.
 
Haber: Ercan Özçetin