AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Gökçeada İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada CHP’ye sert eleştirilerde bulundu. CHP’nin kuruluş yıl dönümünde yaşanan bayrak krizi için “Bir toplantıda bayrak unutulur mu ? Hele ki kuruluş yıl dönümünde” dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada çok amaçlı salonda gerçekleşen İlçe Danışma Kurulu toplantısı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan “CHP, Çanakkale Merkezde kuruluş yıl dönümü için bir tören düzenledi. Her resmi törende olduğu gibi belli hazırlıklar yapılmış, konuşma metinleri hazırlanmış. Lakin Türk Bayrağı takacaklar Türk Bayrağı, çelenk koyacaklar çelenk yok. Bir toplantıda Türk Bayrağı unutulur mu hele ki kuruluş yıl dönümünde. Mesele şu, Ey Çanakkaleliler o törende bayrağı unutan CHP değil de AK Parti olsaydı ne olurdu? Hiç düşündünüz mü? Dünyayı başımıza yıkarlardı. Çanakkale meydanda AK Parti toplantı yapacak, bayrak olmayacak yıkarlardı ortalığı” dedi.

CHP’nin milli bir duruşa ihtiyacı var diyen Turan, “Ey CHP 1.vazifen Milli bir muhalefet olmaktır. 1.vazifen Mustafa Kemal Atatürk’ün ayarlarına geri dönmelisin. 1.vazifen terör örgütlerinin yanında değil karşısında olmaktır. CHP’nin milli bir duruşa ihtiyacı vardır” şeklinde ifade etti.

Haber: Ercan ÖZÇETİN