ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı T. Selçuk Semizoğlu başkanlığında gerçekleştirilen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Selçuk Erdoğan, Genel Sekreter Sema Sandal ve sektör temsilcileri; Beyti Çöllü, Ertuğrul Aydın, Fikri Zortul, Galip Eren, İ.Kürşat Tuna, Muhittin Nurettin Çöllü’nün yer aldığı toplantıda üyeler ağırlıklı olarak bürokratik süreçlerde yaşadıkları sıkıntılarını dile getirdi.
 
Başkan Semizoğlu, madenciliğin siyasete konu edilmedikçe çok güzel yerlere gelebileceğini, bölge için büyük bir katma değer yaratan madencilik sektörünü önündeki bürokratik engellerin kaldırılarak, üyelerin eşit olmayan koşullarda rekabet etmelerine mani olunması gerektiğini söyledi.
Hem Çanakkale hem de farklı illerde ayni faaliyeti gösteren firma yetkilileri bürokratik olarak en çok sıkıntıyı Çanakkale’de yaşadıklarını ifade etti. Başkan Semizoğlu; gündeme getirilen sorunlar ve çözüm önerileriyle ilgili olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, TOBB, Orman Müdürlüğü ve Rekabet Kurumu nezdinde girişimlerde bulunarak üyeler adına takipçisi olacaklarını söyledi.