Çanakkale Lapseki’de  çok sayıda vatandaş, Kadir Gecesi ve ziyarete açılan Sakal-ı Şerif dolayısıyla Merkez Gazi Süleyman Paşa Camisi  başta olmak üzere tüm  camilere akın etti.
Teravih namazını kılmak için camilere akın eden vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim okuyup teravih namazı kıldıktan sonra Gazi Süleyman Paşa İslam alemi için dua edildi.
İlçe Müftülüğü organizasyonunda, Merkez Gazi Süleyman Paşa  Camisi'nde Teravih namazı sonrasında ilkönce erkekler ardından kadınların ziyaretine açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen Lapseki’li vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.
Vatandaşlar Sakal-ı Şerif'i görmenin mutluluğunu yaşadı.
 
Vatandaşlar "Kur'an-ı Kerim'in indirildiği gün olan Kadir Gecesi'ni idrak etmek ve Sakal-ı Şerif'i ziyaret etmek için beklediklerini ,Günahlarımızın affedilmesi için Allah'ımıza dua edeceğiz. Sırada bekliyoruz, önümüzde büyük bir yoğunluk var. Bizde bekliyoruz. Allah ibadetlerimizi kabul etsin."
Kadir Gecesi'nin İslam alemine barış ve huzur getirmesi için dua ettiklerini ifade eden vatandaşlar , "İslam aleminin Kadir Gecesi kutlu olsun. Kadir Gecesi'ni dolu dolu yaşamak ve Sakal'ı Şerif'i ziyaret etmek beldeler ve köylerden geldiklerini ifade ettiler.