Belediye başkanlık makamında düzenlenen ödül töreni sonrasında kısa bir konuşma yapan Belediye başkanı Eyüp Yılmaz” Belediyemiz tarafından düzenlenen kiraz yarışmasında dereceye giren kiraz  üreticilerimizin  ödüllerini kendilerine verdik. Ben sizlerin aracılığı ile yarışmaya katılan tüm üreticilere teşekkür ediyorum. Kiraz yarışması bu yıl iki kategoride yapıldı biri ihracat kirazı diye adlandırdığımız ziraat 900 kirazı diğerlerini ise ayrı bir kategoride değerlendirdik ve her iki kategoride dereceye giren üreticilerimize ödül verdik. Allah nasip ettiği takdirde önümüzdeki yıl tekrar kiraz yarışmamız devam edecek dereceye giren üreticilerimizi tebrik ediyor önümüzdeki yıl tekrar yarışmaya katılmaları için bu günden davet ediyorum” dedi.  
Lapseki belediyesi tarafından düzenlenen 34. Kiraz yarışması yapıldı. Ziraat 900 ve diğerleri olarak iki kategori de yapılan yarışmada Ziraat 900 kirazında 1.Nagihan Şen, 2.Samet Şen, 3.Sedat Yılmaz, isimli üreticiler oldular.
Diğer kategori de ise 1.Cihat Gündüz, 2.Muammer Okutucu, 3.Nagihan Okutucu dereceye girdiler. Her iki kategori de dereceye giren üreticiler 1. 2.500 TL, 2. 1,500 TL 3. Olan üreticiler ise 1000 TL para ödülü olarak ödüllerini aldılar.

Ercan Özçetin