Akşam saatlerinde çarşı meydanında Kaymakam Tahir Şahin, Cumhuriyet Savcıları Aytaç Kızmaz ve Mehmet Kabasakal, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, Garnizon komutan vekili deniz binbaşı Cüneyt Çetintav, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Bçvş. Tarkan Kanra, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Yenici, daire müdürleri vatandaşlar la  Mehteran ile birlikte  sahildeki 15 Temmuz şehitler parkına kadar yürüdüler.
Buradaki program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Belediye başkanı Eyüp Yılmaz bir konuşma gerçekleştirdi. Yılmaz” 3 yıl önce bugün 15 Temmuz 2016 hain darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. O gece, Yüce Türk milleti inançlı ve imanlı fertlerinin dünyada eşi benzeri görülmemiş bir direnişle kahramanlık destanı yazmış ve demokrasi zaferi olarak tarihe geçmiştir. 
Bu gün 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşıyoruz ama diğer tarafta dünyada eşine rastlanmayan bir direnişe imza atmanın da onurunu yaşıyoruz. 15 Temmuz zaferi, tanklara ve uçaklara meydan okuyan şehit ve gazilerimizin onurudur. Bu zafer, bu topraklarda Çanakkale ruhunun hala taze olduğunu göstermiştir.
Türk Milleti 7 bin yıllık geçmişi olan kadim bir devlet ve millettir. Kurşuna yürüyen bu memleketin aziz evlatları 15 Temmuz hain darbe gecesinde, genlerindeki binlerce yıllık ruhla hareket etmişlerdir.
Ecdadın Çanakkale’de yedi düvele karşı verdiği şanlı mücadelenin bir benzerini yine o ecdadın torunları 15 Temmuz gecesi vatana ihanet şebekelerine karşı vermiştir. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığı bir dünya da, Eski Türkiye’de artık geride kalmıştır. Artık güçlü Türkiye var. Özgüven sahibi, millet olmanın şuurunda, büyük devlet olmanın şuurunda bir Türkiye vardır.
Tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin ardında azim, cesaret ve kararlılık vardır. Türkiye, 82 Milyonuyla, Türküyle, Kürdiyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Boşnağıyla,  Alevisiyle, Sünni’siyle, bir olan, beraber olan, kardeş olan, güçlü bir Türkiye vardır. 

O gece hain darbe girişiminin karşısında milletimiz canından vazgeçmiş ama vatanına el sürdürmemiştir. Aziz Türk milleti her zaman vatanını canından önde tutmuştur. 
Onlar şuanda peygamberlere komşular. Yüce Allah, onlar gibi Allah yolunda, vatan için, bayrak için ölmeyi bizlere nasip etsin. Allah herkese şanla, şerefle, iftiharla kuşaktan kuşağa evlatlarının konuşacağı ölümler nasip etsin”
Çünkü, Bayrakları Bayrak yapan üstündeki kandır,  toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır.
Onlar, aziz vatanımızın aziz şehitleri. 
Onlar, Türkiye sancağına can verenler, şan verenler. 
Bir ülkenin kaderini değiştirmiş aziz şehitlerimizi Rahmetle, minnetle, anıyorum”dedi.
İlçe kaymakamı Tahir Şahin yaptığı konuşmada” Darbeye, silaha, haine imanıyla ve demokrasiye inancıyla karşı duran değerli Lapseki’li hemşerilerim, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.
Bundan üç yıl önce bu gün, bu saatlerde, milletimizin ve devletimizin damarlarına sızmış hain Fetö terör örgütü tarafından, kutsal vatan toprağını savunmak için milletin parasıyla alınış topla, tankla, tüfekle hatta uçakla, milletin kendisine, vatan muhafazası için görev yapan evlatlarına yapılan kalleş saldırılarla irkildik. Milletin iradesini hiçe sayan, vatanını, namusunu ona buna peşkeş çekmek isteyen, mandaya hasret Fetöcü satılmışlar sürüsü, tüm devlet geleneklerini çiğneyerek gizli bir ajandayla devletin yönetimini ele geçirmeye çalışmış ancak milletimiz, ülkemizin bekası için fedakârca bir direniş göstererek Fetö terör örgütünün hain planına engel olmuştur. Kahraman milletimizin aziz fertleri, yüce rabbimizin bize bahşettiği bedenini tankın önüne serecek kadar dirayetli bir mücadeleye hain kalkışmaya cevap vermiştir. Sayın Cumhur başkanımızın çağrısıyla devleşen bu onurlu direniş, çok geçmeden Fetöcü  hainlerin bertaraf edildiği bir zafere dönüştü. Milletimiz 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı tarihe koyduğu son şekliyle ;varlığına, birliğine kast etmek isteyen dahili ve harici bedhahlara bir daha böyle bir kalkışmaya, işgale, hegemonyaya yelletenleri bekleyen sonu net bir biçimde gösterdi”dedi.
Sahilde 15 Temmuz şehitler parkında düzenlenen programa katılan vatandaşlara belediye gece yarısına kadar lokma ikramında bulundu.
Saat 00.13’te ise program alanında ve tüm camilerde selalar okundu.


Kaynak: Haber Merkezi