Belediye binası meclis toplantı salonunda yapılan Eylül ayı meclis toplantısı öncesinde gündem dışı konuşmasında Belediye başkanı Eyüp Yılmaz, ilçede yapılan işler ve muhalefet partisinin belediye meclis üyelerinin soru ve önergelerini değerlendirdi.

Meclis gündem maddelerinin arasında yer alan daha önce partisinden istifa eden meclis üyelerinin bulunması sebebiyle mecliste yeni parti gurupları oluşmasından dolayı meclis çalışma komisyonları üye seçimi yapıldı.

Açık oylamayla yapılan seçim sonrasında Plan bütçe komisyonuna AK Parti’den Mustafa Kafadar, Beyti Doğan, MHP’den Derya Doğan, İYİ Parti’den İsmail Sınmaz seçildiler.
İmar komisyonuna ise AK Parti’den Metin Yılmaz, Muhsin Orhan, MHP’den Necdet Çelik,  İYİ Parti’den Ceyhun Sefa İnan seçildiler.
İYİ Parti grubundan İsmail Sınmaz’ın meclise verdiği önergede ilçemize üniversite okumaya gelen anne ve babasının yanında kalmayan yalnız yaşayan ve ikametgâhını da Lapseki’ye alan öğrencilere kullandıkları suya %50 indirim yapılması önerisinde bulundular.

Bunun üzerine söz alan belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Belediyemiz ve siler bu konuda bir çalışma yapın Ekim ayı meclis toplantısında görüşelim bu konuda neler yapabiliriz ilçemize gelen öğrenciler bizim için önemli bizler onlara önem veriyoruz onlar bizlerin misafirleri sonuçta birkaç yıl kalıp öğrenimlerini tamamladıktan sonra ilçemizden ayrılıyorlar. Biz zaman zaman Üniversiteye gidip öğrenci kardeşlerimiz ile tanışıyor sohbet ediyoruz zaten dediğim gibi görüşelim ne gerekiyorsa kanunlar çerçevesinde yaparız”dedi.

Ercan ÖZÇETİN