Lapseki’nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 97. Yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Törenlere sabah hükümet konağı önündeki program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Atatürk Büstüne ilçe Kaymakamı Tahir Şahin, Garnizon Komutanı Albay Türker Altıngöz ve Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz tarafından çelenk konulmasının ardından buradaki program sona erdi.
Daha sonra şahitliğe geçildi. Burada ilçe kaymakamı Tahir Şahin Tarafından şehitlik anıtına çelenk konuldu. Tören mangası tarafından saygı atışı yapıldıktan sonra ilçe protokolü şehitliğe buket bıraktı. İlçedeki camilerde görevli imamlar tarafından Kuranı Kerim ve dua yapılmasının ardından şehitlikteki program sona erdi.
Çarşı meydanındaki programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yaptı. “Bugün 25 Eylül, bugün Lapseki’nin gurur günüdür, bugün Lâpseki’mizin bayramıdır. Bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, hain güçlere karşı unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. Hepimize kutlu olsun” diyerek sözlerine başlayan Başkan Yılmaz, “Tarihimizden aldığımız güçle, geleceğe doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Sevdamızın adı Lapseki ve Türkiye’dir. Bu şehir 97 Yıl önce düşman işgali altındaydı. Ancak büyük mücadeleler sonucunda ödenen bedellerle, şehitlerimizle, gazilerimizle bağımsızlık mücadelemizi verdik ve Anadolu’muzu yurt edindik. Tarihinin hiçbir döneminde bağımsızlığından ödün vermeyen ve tarih yazmayı gelenek haline getiren aziz milletimiz her zaman ‘hâkimiyet milletindir’ demiştir. Adaletin hakim olduğu, bu topraklarda, hakkın yerini bulduğu, zalimin gülmediği, mazlumun ağlamadığı, anaların babaların evlatlarını toprağa vermediği bir dünya için asırlarca bedel ödemiştir. Aziz milletimiz ve eşsiz kahramanlarımız, karşısındaki güç ne olursa olsun hiçbir zaman bu vatandan vazgeçilmeyeceğini ve şanlı bayrağımızın göklerden inmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya ispatlamıştır. Lâpseki’mizin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 97. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum” şeklinde konuştu. Öğrenciler tarafından şiirler okunarak, halk oyunları gösterilerinin sergilenmesiyle program sonr