Meclis Başkanlığını Kaymakam Tahir Şahin’in yaptığı, meclis üyeliklerini ise AK Parti İl Genel Meclis üyeleri Halil Özer, Hasan Engin, köy muhtarlarından Eçialan köy muhtarı Mehti Arcı, Dışbudak Köy muhtarı Ömer Yüksel’de meclis toplantısına katıldılar.
Kaymakamlık ‘15 Temmuz milli birlik demokrasi salonunda’ gerçekleşen Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Eylül ayı meclis toplantısına köy muhtarlarından 41 muhtar katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunasının ardından, Köylere Hizmet Götürme Birliği birlik başkanı ilçe kaymakamı Tahir Şahin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Şahin” Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak bu güne kadar hep istişare eden muhtarlarımız, il genel meclis üyelerimiz ile ve bu konuda bize destek veren özel idaremizin güzide çalışanlarıyla süre içerisinde çok başarılı çalışmalar yapılıyor, çok doğru işler yapılıyor kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması için sizlerden gelen talepler doğrultusunda el birliğiyle çalışmalar yapılıyor. Bu gün meclis toplantımızda yatırım programlarını sizlerin talep ve dileklerini dinleyeceğiz bundan sonra bu güne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de ilçemizin özellikle köylerinde yapılması gereken alt yapı, üst yapılarının planlanmasını el birliğiyle karar vereceğiz toplantımızın ilçemize hayırlar getirmesini diliyorum”dedi.
Daha sonra özel idare müdürü Ahmet Alkan, toplantıya katılan muhtarlara slayt gösterisiyle   2020 Yılı Yatırım Planı ve Çalışma Programını anlattı. Ardından Birlik Tüzüğünün Maddesi gereğince hazırlanan 2020 yılı ve izleyen 2 yıl Tahmini Gelir ve Gider Bütçesi ve Bütçe Kararnamesinin görüşüldü oy birliğiyle oylandı.Meclis gündem maddelerin içinde yer alan, köylerine ait su tahakkuk ve tahsilat işlemlerinin birlik eliyle tahsilatlarının yapılması görüşülerek oy birliğiyle oylanarak karara bağlandı.

Ercan Özçetin