Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci, son günlere sıkça gündeme gelen ‘imara açılan yerler’ konusunda açıklamada bulundu.

Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci’yi makamında ziyaret eden 1915 Lapseki Emlak Platformu’dan Aslan yapı işleteme sahibi Nadir Aslan, Çardak’ta faliyet gösteren Furkan Emlak sahibi Recep Uyanık,Lapseki Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı sahibi Seyhan Arslan ve SOGLE Ulu tasarım, metal, emlak, gıda ,inşaat. Turizm, dağıtım pazarla, sanayi şirket müdürü Erol Ulu’ya gelişmeler hakkında bilgi veren Çardak belediye Başkanı Metin Semerci” Mağdur Olmasını İstemiyoruz. Şu an emlak ile ilgili Çardak beldemizde çeşitli söylentiler var bu konu hakkında en doğru şekilde açıklamasını yapmak istiyorum. Şu an çevre düzeni planında imar durumu yani şehir merkezindeki imarlarda  her hangi bir problem yok. Vatandaşın şehir düzeni planı içinde şehir merkezinde bir arsası varsa buraya o bölgenin inşaat izni kaç ise yapabilir. Ama çevre düzeni planında tarım arazisi olarak gözüken yerlerde şuanda soruşturma izni devam ediyor bunlar usule uygun şekilde imara açılmadığı için bunların şu anda araştırması hem Valilik hem de bizimde savcılığa verdiğimiz dosyalarla şu anda bunların araştırması devam ediyor. Bu soruşturmaların sonuncunda her şey netleşecek bizde istiyoruz ki bir an önce bu işler bitsin Çardak beldemizde bu mağduriyetler kalksın herkes bu sonuca göre işlemlerine devam etsin istiyoruz halkımızın mağdur olmasını zaten bizde istemiyoruz. Ama bu hukuki işleminde kesinlikle bitmesi gerekiyor idari mahkemenin vereceği karara göre çevre şehircilik bir sonuç olarak bizlere bildirecek. Bu tarım arazilerinin imara açılmasında belli başlı kurallar var bu kurallar benim bildiğim 12 veya 13 kurumdan görüş alınması gerekiyor bu görüşlerin sonucunda eğer bu görüşler olumlu gelirse o arazi imara açılabilir fakat daha önceki bu açılan yerlerde bu görüşler alınmadan sadece meclis kararıyla imara açılmış ve bunlarda şu anda valilik tarafından incelemeleri devam ediyor olayın özü bu. Ayrıyeten şunu da eklemek istiyorum çevre düzeni planının için de son beş yıllık planların hepsi şu anda İncelemede şimdi benim burada net bir şey söylemem doğru bir şey değil bu son beş yıllık çevre düzeni planları bir incelensin valiliğin vereceği karara göre veya mahkemenin vereceği karara göre sonuçlar ortaya çıkacak”dedi. 
Lapseki Emlak Platformu’dan Aslan yapı işleteme sahibi Nadir Aslan” Bugün 1915 Lapseki Emlak Platformu olarak, Çardak Belediye Başkanı sayın Metin Semerci beyefendiyi, Çardak’ta son 5 yıl içersinde imara açılan parseller ile ilgili yaşanan sıkıntılar hakkında bilgi almak için ziyaret ettik. Sayın başkanın sorunun çözümü noktasında kararlı duruşu önemliydi bizleri bilgilendirdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum aradaşlarım adına”dedi.