Hafta boyunca düzenlenen çeşitli programların sonunda düzenlenen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Belediye başkanı Eyüp Yılmaz, ”Bir dava adamı inandığı gibi yaşayan istiklal marşımızın yazarı Çanakkale savaşını kaleme alan, bayrağına aşık, veteriner hekim, öğretmen, vaiz ve siyasetçi iki ayrı ilde milletvekilliği yapan vatan ve istiklal şairimiz Bayramiç’te doğan ve çocukluğu Bayramiç’te geçen Mehmet Akif Ersoy’un 83. Ölüm yıl döneminde minnet ve şükranla anıyoruz. Biz Lapsekililer olarak hafta içerisinde bütün okullarımızda ‘Akif Belgeselini ‘gösterimini sunduk ve izlettik ve öğrencilerimiz belgeseli ilgiyle izlediler. Ayrıyeten orta okul ve lise bazında okullarımızda şiir ve kompozisyon yarışması yaptı dereceye giren öğrencilerimize bu akşam hediyelerini vereceğiz ayrıca Bayramiç ilçemizde bulunan istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı evi 150 kadar orta okulu öğrencisini oraya götürdük yani haftayı düzenlediğimiz programlarla geçirdik” dedi. 
Ardından 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik toplantı salonu’da ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Akademisyeni  Halil Ersin Avcı, Mehmet Akif Ersoy’un 83. Ölüm yıl dönümü nedeniyle ünlü şairin hayatını anlatan bir sunum yaptı.
Program sonunda ise ortaokul ve lise bazında okullarımızda şiir ve kompozisyon yarışması yaptı dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Programa Belediye Başkanı Eyüp Yılamaz, AK Parti İlçe Başkanı Recep Bulan, MHP, İlçe Başkanı Hüseyin Doğan, Milli Eğitim Müdürü Aydın Şafak Kılıçaslan, öğrenciler, vatandaşlar ve daire müdürleri katıldılar.