Son iki gündür Türkiye’nin büyük bölümünde etkili olan kar yağışı Çanakkale’nin Lapseki ilçesinde hayatı olumsuz etkiliyor.

İlçe merkezinde fazla etkili olmayan kar yağışı özellikle dağ köylerinde etkili olmaya devam ediyor. İlçeye bağlı dağ köylerinden Harmancık, Üç Pınarlar, Yaylalar, Balcılar, Beyçayır, Dumanlı, Kırcalar bu bölgedeki köy yollarında kar yer yer 50 santimi bulduğu öğrenildi.
Fırtına şeklinde kar yağışının devam ettiği dağ köy yollarında il özer idaresine bağlı 2 Greyder ve 2 Kepçe gece boyunca çalışacağı ve bu şekilde yolların kapanmaması sağlanacak.

Çalışmaları yakından takip etmek ve çalışanları ziyaret ederek bilgi almak için geçe yarısı köy yollarına çıkan İl Genel Meclis üyelerinden Halil Özer, “Şu an gece yarısı Lapseki’nin rakım olarak en yüksek bölgelerinde bulunan köylerimizden Harmancık , Üç Pınar köyleri arasındayız yaklaşık 30 santim kadar kar var özel idare ekiplerimizle, köylere hizmet götürme birliğimizle personelimiz köy yollarını açabilmek için  sabah sekizden ber ara vermeden çalışıyoruz. Bu bölgelerde yoğun kar yağışı var ve tipi şeklinde devam ediyor ekiplerimiz köylere olan yol bağlantımızı kopmaması için yoğun bir çaba harcayarak çalışmalarını sürdürüyorlar ve ekipler sabaha kadar çalışacaklar” dedi.

İl Genel Meclis üyesi Hasan Engin “Ekiplerimizi iki ayrı bölgede çalışıyor. Ekibin biri Şahinli köyü ve Beyçayır köyü üzerinden, diğer ekibimiz ise Umurbey beldesi üzerinde bulunan dağ köy yolların ı açma çalışması yapıyorlar bizde çalışma arkadaşım ile birlikte gece yarısı zor şartlarda çalışan arkadaşlarımızı ziyaret edip hem kolay gelsin hem de çalışmalar hakkında bilgi almak istedik. Buraya geldiğimizde öğrendik bu bölgede bulunan 5-6 kadar köyümüzde elektrik kesintisi var yetkili arkadaşları aradık arızayı tespit etmişler ve onarım çalışmasına başlamışlar tüm ekibe kolay gelsin temennisinde bulunuyoruz” dedi.