Çanakkale’de bir süre önce il başkanlığına Naim Makas’ın getirilmesinin ardından 4 ilçe başkanlığına da dün akşam itibariyle atamalar gerçekleştirildi.

Çanakkale’de geçmiş dönemlerde çeşitli vesilelerle İlçe başkanlıkları boşalan ve vekaleten teşkilat yapısının sürdürüldüğü Çan, Gelibolu, Lapseki, Eceabat ilçe başkanlıklarına atamalar yapıldı. Ak Parti Genel Merkezinde temayüller sonucunda gerçekleşen aramalar ile Çan Ak Parti İlçe Başkanı Ömer Şahin, Gelibolu Ak Parti İlçe Başkanı Serhat Sürücü, Lapseki Ak Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, Eceabat Ak Parti İlçe Başkanı İlker Güven oldu.

Ak Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada; “Kutlu AK Parti davasının Kurucusu, Genel Başkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirleriyle, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, gecemizi gündüzümüze katarak durmaksızın çalışıyoruz. Şüphesiz her AK Parti'li son nefesine kadar kutlu AK davaya hizmet etmeye inanmış partimiz mensubudur. AK kadrolarda görev almak da bizler için bir onurdur. Çünkü; Milletimize hizmet etmek bizler için yük değil, şereflerin en büyüğüdür. Teşkilat üyelerimiz de bu sorumlulukla görev alır, çalışır, her insan gibi yorulabilir, görevden affını isteyebilir. Dolayısıyla, AK Parti’de sadece görev değişikliği olur. Görev değişikliğini de AK Parti’nin değişmeyen ilkeleri çerçevesinde ilkeli bir şekilde yaparız. Teşkilatlarımızda, belediyelerimizde, meclisimizde sorumluluk üstlenmiş tüm arkadaşlarımızla, farklı konumlarda birlikte çalışmayı sürdürüyoruz. Çeşitli vesilelerle bizden önce İlçe başkanlıkları boşalmış olan ve vekaleten teşkilat yapımızın sürdürüldüğü Çan, Gelibolu, Lapseki, Eceabat İlçelerimizle ilgili bu akşam Genel Merkezimizde yapılan temayüller sonucu İlçe başkanlarımız atanmıştır. Bu süreçte teşkilatların yeniden yapılandırılmasını sağlamak için bir aydır sürdürdüğümüz çalışmalarımızı sahada, gerek parti üyelerimiz ile gerek önceki teşkilatımıza hizmeti olan partililerimiz ile gerekse de İlçelerin kanaat önderleri ile titiz çalışmalar yaparak, teşkilatımızı en iyi temsil edeceğine inandığımız, bölgemizin hassasiyetlerini en iyi şekilde dikkate alacağını düşündüğümüz, vatandaşlarımızın takdirini alacağına düşündüğümüz isimleri temayüllerimiz neticesinde belirledik. Tüm isimler içinde öne çıkan üçer ismi genel merkezimize bildirdik. Bizlere katkıda bulunan kardeşlerime, parti büyüklerime ve kanaat önderlerine teşekkür ediyorum. Yeni görev alan kardeşlerime de şimdiden muvaffakiyetler diliyorum. İnşallah bu süreci tam bir dayanışma içinde, kardeşlik hukukunu gözeterek başarıyla yürüteceğimize inancım tamdır. Bu akşam yapılan temayüller sonucu; Çan Ak Parti İlçe Başkanı: Ömer Şahin, Gelibolu Ak Parti İlçe Başkanı: Serhat Sürücü, Lapseki Ak Parti İlçe Başkanı: Namık Ergin, Eceabat Ak Parti İlçe Başkanı: İlker Güven atanmışlardır. Başkanlarımızı kutlar, üstlendikleri kutlu davaya hizmet etmede kolaylıklar dileriz. Allah yar ve yardımcımız olsun.”

Haber Merkezi