Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi tarafından, AK Parti Lapseki İlçe Başkalığı görevine getirilen Av. Namık Ergin, ilk yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Çarşı içinde bulunan parti binasında yapılan yönetim kurulu toplantısına, yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, eski ilçe başkanı Recep Bulan, Çardak Belde Başkanı Rasime Uysal Beyaz, Umurbey Belde Başkanı Hakkı Korkmaz, İl Genel Meclis Üyeleri Halil Özer ve Hasan Engin’de katıldılar.

AK Parti Genel Merkezi tarafından Lapseki AK Parti ilçe başkalığı görevine getirilen Av. Namık Ergin yaptığı basın açıklamasında, ”Geçtiğimiz gün Anakara'daydık Tayfun Sevim, Murat Gürşen ve ben, genel merkezimiz tarafından Ankara’ya çağrıldık, hep beraber gittik. Orada hoş sohbet ve güzel vakit geçirdik. Tabii ki diğer ilçelerden gelen arkadaşlarımız da vardı. Genel merkezde teşkilattan sorumlu genel başkan yardımcısı Erkan Kandemir başkanlığında mülakat ve görüşme gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde yapılan istişare ve görüşmeler neticesinde görev bana verildi. Ben inanıyorum ki, bu görev bana verildi ama beraber gittiğimiz arkadaşlarımız gerek Tayfun Sevim, gerekse Murat Gürşen en az benim kadar iyi yapabileceğine inandığım arkadaşlarım. Eğer onlardan birisi de olsaydı yine aynı şekilde birlik beraberlik içerisinde bu görevi hep beraber icra edecektik. O yüzden ben öncelikli olarak Ankara’ya beraber gitmiş olduğumuz arkadaşlarımız Tayfun Sevim, Murat Gürşen'e ayrı ayrı teşekkür ederim. Ayağımızın tozuyla daha yeni geldik Ankara’dan. Geldiğimiz gibi ilk önce teşkilatımız, yönetim kurulu üyelerimiz, belediye başkanımız, il genel meclis üyelerimiz ve belde başkanlarımız ile bir toplantı bir görüşme yapalım istedik. Bu toplantının içeriği değerlendirmesi bir sohbet havasında olsun istedik. Allah’ın izniyle de ilk toplantımızı gerçekleştirmiş olduk. Daha öncede söylediğim gibi bu görev bizlere verildi. Bu görevi yaparken hem şahsım adıma hem de yönetim kurulu arkadaşlarım adına hiç kimseyi ötelemeden, hiç kimseyi dışlamadan malum siyaset insanla yapılan insan kazanma sanatı bizim kaybedecek bir kişiye dahi müsemma gösterecek durumumuz yok. Bu yüzden siyaseti çok daha farklı yapmak istiyorum. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu ilkeler çerçevesi içerisinde Lapseki’ye çok daha fazla şeyler katmak için tüm kademelerimiz ile beraber bu görevi en iyi şekilde inşallah icra edeceğiz. Tabi bu görevde 6. Olağan kongrede Lapseki ilçe başkanlığında ben divan başkanıydım, Halil başkanımız ilçe başkanımız idi. Allah kendisinden razı olsun kendisine çok teşekkür ediyorum. Daha sonra yerel seçimler neticesinde Halil başkan istifa ederek il genel meclis üyesi oldu. O süreçten itibaren bu görevi Recep abimiz üstlendi ve şu ana kadar yerel seçimi de geçirmek suretiyle ve görevini layıkıyla yerine getirdiğini düşünüyorum. Ben bu anlamda hem Halil başkana hem de Recep Bulan abime ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki dönem içerisinde çok fazla uzun sürmeyecek diye düşünüyorum. Çünkü genel merkezimizin belirlediği takvim içerisinde 22 Şubat ile 16 Temmuz tarihleri arasında bir kongre takvimimiz olacak. Tabi bu takvim arasında Lapseki hangi tarihte olacağı belli değil ama yapmış olduğumuz bir çalışma var. Bu süreci çok fazla uzatmak istemiyoruz, kongre anlamında söylüyorum. Kongre sürecine kadar mevcut yönetim ile devam edeceğim” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi