Lapseki Belediyesi’nde yerel seçimlerin ardından birinci yılında proje hazırlık çalışmaları başladı.
 
Belediyeden yapılan açıklamada; projelerin gerçekleşmesi için çalışmaların yürütüldüğünü belirtilirken, Lampsakos'tan Lapseki'ye Sahil Kordon Projemizin zemin tesviye çalışmaları başladığı kaydedildi. Sahil Camii’nin kordonu ile iç içe olup Lapseki’nin simgesi haline geldiği, Çamlık Aile Çay Bahçesinin doğal güzelliğinin bozulmaması kaydıyla eskiye nazaran daha şık ve görsel anlamda daha modern bir görünümle Lâpseki’ye yakışır bir cazibe merkezi haline geleceği aktarıldı. Ayrıca kültürel anlamda faaliyetlerin devam ettiğine de yer verildi.
 
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz projelere ilişkin yaptığı bilgilendirmede şu ifadeleri kullandı; “Görevde olduğumuz süreçte, bazı projelerin tamamlanması hem de taahhüt ettikleri projelerin hayata geçirilmesiyle ilgili yaptığımız çalışmaların uygulamaya geçmesi için yoğun bir gayret içerisindeyiz. Yıllardan beri çözülemeyen bazı problemleri mesai arkadaşlarımızın da yoğun gayretleriyle çözüme kavuşturduk. Alt yapı, üst yapı, içme ve kullanma suyu, sosyal alanlar, kültürel çalışmalar, atık su arıtma tesisi, içme ve kullanma su depoları gibi  tüm pürüzleri ortadan kaldırdık. Lapseki ve Çanakkale'nin yeni silueti 1915 Çanakkale Köprüsü ile yeniden şekillenecek. 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Lâpseki, bulunduğu bölgeye yön verebilecek konumu sayesinde, büyük yatırımla inşasına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsünün yapılacağı yer olarak belirlendi. Yapımı devam eden bu dev köprü projesiyle Lapseki bir yatırım ve cazibe merkezi haline gelecek, artacak nüfus ve gelişecek şehir yapısıyla yaşam, turizm ve ekonomide gözde bir şehir haline gelecektir. Bu doğrultuda Lapseki’ye yakışan ve daha modern bir projelerle geleceğe hazırlayacağız.”
 
“SAHİL CAMİMİZ ŞEHRİMİZİN SEMBOLÜ OLDU”
Yapımı uzun süreden beri devam eden ve bazı sorunlar nedeniyle de bitirilemeyen Sahil Caminin,  tüm pürüzlerinin çözülerek yapımını hep birlikte gerçekleştirdiklerini kaydeden Belediye Başkanı Yılmaz, “Sahil Camii’miz; kordonumuz ile iç içe olup Lapseki’nin simgesi haline gelmiştir. Kapılarını ibadete açtığı günden bu güne sosyal hayatın merkezinde, insanların buluştuğu mekân olmuştur. Sahil Camii; belediyemiz, milletvekillerimiz, kamu kurum ve kuruluşları, hayırsever vatandaşlarımızın destekleriyle 20 Eylül 2019 Cuma günü hizmete açılmıştır. Herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz. Böylesine güzel projeleri şehrimize kazandırdığımız için çok mutluyuz” dedi.
 
LAPSEKİ YENİDEN ŞEKİLLENECEK
Şehir merkezindeki dönüşüm projeleri ile Lapseki’nin yeniden şekilleneceğini kaydeden Başkan Yılmaz, “Lampsakos'tan Lapseki'ye Sahil Kordon Düzenleme çalışmaları kapsamında zemin tesviye çalışmaları başlatılıp söz konusu olan projemiz, üst yapı çalışmaları için hazırlanıyor. Sürdürülen çalışmalar kapsamında altyapı ve zemin çalışmalarının tamamlanmasının ardından, belirtilen bölgede üstyapı çalışmalarına yakın zamanda başlanılacak. Çamlık Aile Çay Bahçesi, doğal güzelliğinin bozulmaması kaydıyla eskiye nazaran daha şık ve görsel anlamda daha modern bir görünümle Lâpseki’mize yakışır bir cazibe merkezi haline gelecektir. Çamlık çay bahçemizin ihale süreç aşamaları yakında tekrar başlayacaktır. İhale duyurularımız belediyemizin resmi sayfalarından paylaşılacaktır” cümlelerini kurdu.
 
Haber Merkezi