74 gün sonra ilk Cuma namazını kılmak için Seccadesini alan vatandaş camilere koştu.

Corona virüs salgını tedbirleri kapsamında 16 Mart'ta cemaatle namaza kapatılan camiler bugün cuma namazıyla birlikte açıldı. Lapseki’de tüm camiler Cuma günü ibadete açıldı. Lapseki Belediyesi zabıta ekipleri cami girişlerinde vatandaşa ücretsiz maske dağıttı ve kurulan hijyenleri kullanması için vatandaşa uyarılarda bulundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın katkılarıyla yapılan ve yaklaşık bir yıl kadar önce ibadete açılan camide vatandaş ile birlikte Cuma namazı kılan ilçe Kaymakamı Tahir Şahin, "Şükürler olsun cemaatimiz ile birlikte Cuma namazı kılmayı... Corona virüs tedbirleri kapsamında ilçemizdeki tüm camilerde bu gün Cuma namazlarını hemşerilerimiz eda ettiler. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatları doğrultusunda heyetlerimiz kuruldu. İlçemiz genelinde hem bizim kıldığımız hem genelde köylerimiz ve diğer yerlerden bize aktarılan bilgilere ve bütün tedbirlere uyularak vatandaşlarımız Cuma namzlarını kıldılar allah kabul etsin”dedi.

Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Bildiğiniz gibi uzun zamandan beri camilerimiz, cemaat ile namaz kılmaya kapalıydı. Yaklaşık 74 gündür Cuma namazı, Vakit namazı ve uzun zamandır ilk kez bayram namazını vatandaşlarımız ile birlikte kılamamıştık. Bu gün şükürler olsun kavuştuk, Rabbimize şükürler olsun. Rabbim inşallah en kısa zamanda Corona virüs’ünden kurtarır, Her şey yavaş yavaş düzeliyor çok şükür bu günlerimize” dedi.  

AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin, "Camilerimiz sekiz hafta aradan sonra Cuma günü ibadete açıldı. Çok şükür vatandaşımız ile birlikte camilerde namazımızı kıldık. Yalnız belli kurallar var Corona virüs'ten dolayı bunlara dikkat etmemiz lazım. Bundan sonraki süreçlerde inşallah bu hastalık tamamen bitene kadar sosyal mesafe kurallarına uyarak dikkat ederek, dezenfekte, kendi seccademizi getirmek suretiyle, diyanet işleri başkanlığımızın belirlediği kurallara uyarak bundan sonraki haftalarda da inşallah Cuma nazmımızı idrak edeceğiz. Rabbim inşallah bu Cuma gününün yüzü suyu hürmetine bizleri bir daha böyle salgın hastalıklarla, bu salgın illetinden bizleri muhafaza eylesin” dedi.

Ercan Özçetin