Güney Marmara Kalkınma Ajansı Turizm Altyapısının Güçlendirilmesi, Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Lapseki Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliğince hazırlanan ve “Lapseki Geleceğine Koşuyor” başlığı ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı sunulan projenin kabul edilmesiyle birlikte proje kapsamında yapılması gereken sondaj ihalesinin yapılmasının ardından geçtiğimiz gün sondaj çalışması yapacak firmaya yer teslimi yapıldı.  
Lapseki’nin Kocabaşlar Köyü sınırları içerisinde bulunan  Ilıca Mevkiinde 600 metre jeotermal sondaj arama kuyusu açtırılarak daha yüksek sıcaklıkta su bulunması öngörülüyor. Sıcak suyun bulunmasıyla birlikte, yapılacak vizyon projeler sayesinde,  doğal ve tarihi güzellikleriyle boğazın incisi olan,  1915 Çanakkale Köprüsü gibi dev projeye ev sahipliği yapan İlçemizin jeotermal turizm alanında da söz sahibi olması hedefleniyor.  

Yer teslimi için sondaj yapılacak alana, İlçe Özel idare Müdür vekili Aydın Şafak Kılıçaslan, Köy muhtarı Hüseyin Öğe ve firma yetkilileri ile birlikte giden AK Parti İl Genel Meclis üyesi, köylere hizmet götürme birliği encüme üyesi Halil Özer” Çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Yaklaşık 10 gün kadar önce ihalesini yaptığımız tarihi ılıca sondaj çalışmasının bu gün yer teslimini yaptık. Birkaç gün içinde çalışmalara başlayacaklar. Bu proje büyük bir proje Lapseki’nin belki de  kaderini değiştirecek bir proje turizm, tarım açısından çok kıymetli bir proje. Gerekli pörsütürler yapıldı tarihi ılıcamızda sondaj çalışması başlıyor inşallah gerekli sıcaklıktaki yeterli suyu bulursak Lapseki’nin kadrini hem turizm hem de tarım açısından değiştirecek proje inşallah sondaj çalışmaları sonun dada buradan müjdeli haberi veririz ben emeği geçen eski valimiz Orhan Tavlı’ya, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’a, İlçe Kaymakamımız Tahir Şhin’e kısacası emeği geçen  herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.
AK Parti İl Genel Meclis üyesi, köylere hizmet götürme birliği encüme üyesi Hasan Engin” Bu gün sevinçli günlerimden birini daha yaşıyorum. İlçemiz sınırları içerisinde tarihinde belki ilk kez bir sıcak su sondaj çalışması yapılacak. Temennimiz inşallah yeterli su çıkar bu bölge, Lapseki değişir. Bu güne kadar hep yol, su, asfalt fotoğrafları çektiriyorduk ama bu gün farklı bir projenin yapılacağı alandayız on gün kadar ihalesini yaptığımız sondaj çalışmasının bu gün yer teslimini yapıyoruz dileğimiz yeterli su çıkması ben emeği geçen, eski valimiz Orhan Tavlı’ya, Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan’a, Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’a, İlçe Kaymakamımız Tahir Şhin’e kısacası emeği geçen  herkese çok teşekkür ediyorum”dedi.