Marmara Denizi’nde merkez üssü Tekirdağ açıklarında meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem Çanakkale ve diğer illerde de hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü (KRDAE) verilerine göre; saat 00:57’de merkez üssü Marmara Denizi’nde Tekirdağ Güzelköy açıkları olan bir deprem meydana geldi. İlk olarak büyüklüğü 4,6 olarak açıklanan ancak daha sonra 4,3 olarak güncellenen deprem Tekirdağ başta olmak üzere Çanakkale’nin de aralarında bulunduğu İstanbul, Edirne, Balıkesir gibi çok sayıda hissedildi. Büyük paniğe neden olan sarsıntı nedeniyle bazı illerde evlerinden çıkan insanlar oldu. Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.3'lük depremin ardından 01:06'da 3,2 şiddetinde artçı deprem meydana geldi. Sonrasında da farklı büyüklüklerdeki artçılar devam etti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin büyüklüğünü 4,1 olarak açıklarken, merkez üssünü ise Şarköy açıkları olarak bildirdi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Tekirdağ. Şarköy ilçesi açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" denildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi