İçişleri Bakanlığının 81 İl Valiliğine göndermiş olduğu genelge doğrultusunda ‘Sağlık Hepimiz İçin’ mottosu ile ülke genelinde eş zamanlı olarak geniş kapsamlı düzenlenen koronavirüs denetimi Vali İlhami Aktaş başkanlığında yapıldı.
 
Vali İlhami Aktaş, kontrollü sosyal hayat döneminde temel prensipler olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra ortak kullanım alanlarından olan Troy Park alışveriş merkezinde faaliyet gösteren kafelerde alınması gereken koronavirüs tedbirlerini yerinde denetledi. Yapılan denetimlerde Vali İlhami Aktaş, koronavirüs ile mücadelede işletme sahiplerine düşen sorumluluğu hatırlatarak, tedbirler konusunda bilgilendirici ve rehberlik edici uyarılarda bulundu.
 
Vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş, koronavirüs tedbirlerine uymaları gerektiğini belirterek temizlik, maske ile sosyal mesafe başta olmak üzere tedbirlere riayet etmelerini sürdürmelerini istedi. Vali İlhami Aktaş, “Duyarlılık gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Maske, sosyal mesafe ve hijyen konularında daha dikkatli olmalı, çok daha özenli davranmalı ve çevremizdeki herkesi uyarmalıyız. Hepimizin sağlığı birimizin hatasına feda edilemez, unutmayalım ki koronavirüs alacağımız hiçbir tedbirden daha güçlü değildir” dedi.
 
Vali İlhami Aktaş’ın Koronavirüs tedbirlerini denetlemelerinde; İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Tahsin Saruhan, Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanı SG. Kd. Bnb. Ercan Oran ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul üyeleri de bulundu.
 
Haber Merkezi
 


Kaynak: Haber Merkezi