Lapseki’de Demokrasi ve Atılım Partisi ilçe kongresi yapıldı.

Belediye sahil sosyal tesislerinde yapılan kongre saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Kongrenin açılış konuşmasını ise  Lapseki Demokrasi ve Atılım Partisi ilçe başkanı Hüseyin Duman yaptı. Duman, "Gönüllüler hareketiyle başlayıp geçtiğimiz Mart ayında ülkemiz siyasetine yeni başlayan deva partisi 81 ilde örgütlenmeye başlamış ve bü süreçte 77 ilde olduğu gibi Çanakkale’mizde de örgütlenmesini sürdürmektedir. Bu örgütlenme çalışmaları sonucu çanakkale ilimizin bugün ilk kongresi Lâpseki ilçemizden başlamıştır. Kongremiz memleketimize hayırlı olsun. Genel merkezimiz ve il başkanımızın takdirleriyle kurucu başkan olarak atandım. kendilerine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.  Görevimizin başına geçtikten sonra ilk olarak yönetim kurulunu oluşturma ve üyelik çalışmalarına başladık. yönetim kurulumuz genç ve dinamik arkadalarımızdan oluşturduk. buradan taşın altına elini koyan memleketimize hizmet etmek için bende varım diyen yönetim kurulu arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Nasip olursa kongremizden sonra hedefimiz beldelerimiz mahalle ve köylerimizde teşklatlanmamızı hazırlayarak seçime hazır hale geleceğiz. Deva partisi ne ocudur ne bucudur deva partisi anadolunun sesidir. deva partisi anadolu geçnçliğinin nefesidir. Biz deva partisi olarak yıpratıcı değil yapıcı siyaset yapacağız. ayrıştıran değil birleştiren olacağız. bin bilsekte bir bilene soracağız. her derdin devası olmak için memleketimize hizmet etmeyi rabbim bizlere nasip etsin. Kongremize katılım gösteren misafirlerimize gönüllülerimize teker teker şahsım adıma partim adına teşekkürlerimi sunarım” dedi.
 
Demokrasi ve Atılım Partisi ilçe kongresine Lapseki CHP İlçe başkanı Yaşar Şaban Genç yönetim kurulu üyeleri ile birlikte katıldı. İYİ Parti ilçe Başkanı Yakup uzun ise belediye meclis üyesi Ceyhun Sefa İnan ile birlikte katıldı. Yeniden Refah partisi il başkanı Cahit Bolelli, AK Parti’den  belediye meclis üyesi Mustafa Kafadar, Ziraat odası başkanı İsmail Sevim, Muhtarlar derneği başkanı Mehti Arcı, AK Parti kurucu üyesi Sadettin Gündüz  ve bazı muhtarlar gelip hayırlı olsun diyerek kongre alanından ayrıldılar.

Demokrasi ve Atılım Partisi ilçe yönetim kurlunda şu isimler var: İlçe Başkanı Hüseyin Duman, yönetimkurulu üyeleri, Arif Çalışkan, Tayfun Ercan, Ruhi Eriş, Erdinç Öz, Levent Sevinç, Serhan Sezgin, Cem Akçay, Elif Köfeci, Merve Abaytürkan, Ahmet Dikici.

Ercan Özçetin