Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle  81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen fidan dikimi, Lapseki’ye bağlı Güreci köyü Kuru dere mevkiinde 500 adet fıstık çamı ve servi fidan dikimi yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Kasım 2019 tarih ve 2019/24 sayılı genelge ile ilan ettiği 'Milli Ağaçlandırma Günü' kutlamaları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen 'Bugün Fidan, Yarın Nefes' fidan dikim töreni, 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldı.
 
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Geleceğe Nefes Ol Kampanyası Kapsamında Lapseki’ye bağlı Güreci köyü Kuru dere mevkiinde 500 adet fıstık çamı ve servi fidan dikimi yapıldı.
İlçe kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, ,Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doc. Dr. Engin Gür, Çardak belediye başkanı Metin Semerci, Umurbey Belediye Başkanı Dr. Erdal Doğan, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Bçvş. Tarkan Kanra, İlçe Emniyet Müdürü Ali Erdal AK Parti ilçe başkanı Namık Ergin, MHP İlçe başkanı Hüseyin Doğan, CHP İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, Lapseki CHP Kadın kolları başkanı Gökçe Özdil, İyi Parti İlçe Başkanı Yakup Uzun ,Ak Parti il genel meclis üyesi Halil Özer, CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir, İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, Lapseki Orman İşletme Şefi Ali Osman Sezer, köy muhtarları katıldılar.
 
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz” Türkiye genelinde 81 ilde 11 milyon fidan bu gün toprakla buluşuyor. Geçtiğimiz yıl başlatılan bu etkinliği bu gün   İlçemizde de Güreci köyü Kuru dere mevkiinde dikim sahasında, sivil toplum örgütleri daire müdürlerimiz ile hep birlikte fidan dikiyoruz. Türkiye’de ağaçlar sadece kesilmiyor gördüğünüz gibi dikiliyor da bu çok önemli elbette gi ihtiyaç olduğunda ve gerektiğinde ağaçlar kesilebilir ama bunların yerine bir hedef konularak bu kadar ağacın hep bir anda dikilmesi çok önemli diye düşünüyorum belki bu gün bir dünya rekoru yakalanmış olacak. Biz her zaman çevreye duyarlı olmaya çalışıyoruz ve duyarlıyız da bu gün bu diktiğimiz ağaçlar çocuklarımız, torunlarımıza bir nefes olacak” dedi.
 
Ercan Özçetin