Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, Çanakkale’de birçok okulda, öğretmende, öğrencide ve velide pozitif vakaların çok sık görülmeye başladığını söyledi.

Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, koronavirüs tedbirleri kapsamında Ara tatillerde olan okullardaki eğitim öğretim yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek olmasına kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hacımusalar yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “Eğitim Sen olarak sürekli olarak söyledik ve söylemeye devam edeceğiz.  Eğitim çalışanlarının, öğrencilerin sağlıklarını güvence altına almadan, gerekli şartları yerine getirmeden yüz yüze eğitime başlamak doğru değildir. Nitekim son günlerde tüm ülkemizde olduğu gibi Çanakkale de de birçok okulda, öğretmende, öğrencide ve velide pozitif vakalar çok sık görülmeye başladı. Hepimiz çok tedirgin olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Yapılan bir açıklamaya göre 31 Aralık 2020 tarihine kadar okullar kapalı olacak ve uzaktan öğretim yapılacak. Bu süre içinde Eğitim çalışanlarının ve öğrencilerin hak kaybına uğramaması ve mağdur edilmemesi gerekir.

MEB uzaktan eğitim döneminde; Öğretmenleri (ücretli ve usta öğreticiler dahil) idari izinli saymalıdır. Uzaktan yapılacak ders sayıları ve sürelerini seyreltmelidir. Tüm sınavları iptal etmelidir. Uzaktan eğitime erişimi olmayan öğrencilere cihaz ve internet bağlantısı sağlamalıdır. Eğitim emekçilerine istekleri dışında görev vermemelidir.  Okullarda ihtiyacı olan öğrencilere beslenme desteği sağlamalıdır. Süreci, özneleri ile birlikte sürdürmelidir.”


Kaynak: Haber Merkezi