Lapseki, belediyesi tarafından başlatılan’ hayvan barınağı ve bakımevi’ halesi geçtiğimiz günlerde yapılmıştı ardından çok geçmeden harfiyat çalışması başlayarak çalışmalar hızla devam ediyor.

Belediye tarafından yapımına başlanan çalışmada amaç, Sokak hayvanlarının daha sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri için çalışmalar başlatıldığı Bakımevi ve Barınak projesinin tamamlanmasının ardından geçtiğimiz günlerde   Belediye meclis salonunda yapım ihalesine çıkılan projede hafriyat çalışması başladı ve    hedef 3 ay içinde tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor. Lapseki’ye  hayırlı uğurlu olsun.

Hayvan Bakımevi ve Barınağında, 200 kapasiteli hayvan barınağı ve bakımevinin içerisinde; kedi bakım evi, köpekler için dişi bölmesi, erkek bölmesi, güçsüzler bölmesi ve karantina bölümleri bulunacak. Duvarları tel örgülerle çevrili barınak, 24 saat güvenlik kameraları ile de gözetlenecek. Hayvan barınağında  daha modern aletlerle donatarak sokak hayvanlarının  sağlıklı bir ortamda bakımlarını gerçekleştirmiş olacak.
 
Ercan Özçetin