Lapseki’de esnaf zor zamanlardan geçiyor. Pandemi sürecinde toplam 176 esnaf kredi kullandı. Kullanılan kredilerin toplamı yaklaşık 4 milyon 300 lira civarında oldu.

Tüm dünyaya yayılıp Mart ayından beri ülkemizde görülen ve 12 binden fazla insanın ölümüne neden olan koronavirüs yüzünden çok sayıda kısıtlama getirildi. Koronavirüsün bulaş riskinin azaltılması için çeşitli tedbirler alındı. Alınan tedbirler arasında kısıtlamalar da yer aldı. Durumdan en çok etkilenen ise esnaflar oldu. Lapsekili esnaflar alınan tedbirler doğrultusunda zaman zamana dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı. Son olarak esnaf, tam işleri toparladık derken vakaların tekrar artmasıyla İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tedbirler doğrultusunda ekonomik olarak bir darbe daha yedi. Tedbirler doğrultusunda pek çok iş yeri için kapanma kararı alınırken, bazı vatandaşlar için de sokağa çıkma yasağı getirildi. Süreç boyunca satış yapamayan esnaf zor duruma düştü. Esnaf ve Sanatkârlar Odası, pandemi sürecinde esnafın yanında olmak ve ayakta kalmasını sağlamak amacıyla düşük faizli kredi seçeneği sundu.

Lapseki’de ihtiyaç sahibi 176 esnaf pandemi süresince Lapseki Esnaf ev Sanatkarlar Odası’na müraact ederek kredi kullandı. Pandemi boyunca düşük faizli olarak yaklaşık 4 milyon lira kredi imkanı sağlandı.
Tuğba Kulasoy