AK Parti İl Genel Meclis üyesi Halil Özer” 2020 bütçesinin bu tarzda yapıldığında bazı aksaklıkların yaşanabileceğini bizler AK Parti grubu olarak oyladık ve söylemiştik. Ama bunun ardında da CHP Grubunun çok ısrar etmesinden sonra oy birliğiyle 2020 bütçesi onaylandı. Fakat gördük ki 2020 yılında yaşadığımız aksaklıklar karşımıza çıktı oysa oylama döneminde biz aksaklıklarının yaşanabileceğini söylemiştik”dedi.
 
AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halil Özer, sözlerine şöyle devam etti”  Pandeminin arttığı şu günlerde herkesin daha dikkatli olmasını, mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymalarını hatırlatmak istiyor inşallah en kısa sürede, tedbirlerde hep birlikte uyarsak bu hastalığı yeneceğiz.
Ülkemizde 7-8 aydır korona süreci yaşıyoruz. Bu hem kurumlarımızın esnek çalışmalarından dolayı kurumlarımızın yavaşlamasına, hem firaklarımızın ödeneklerinin ertelenmesine neden oldu. Dönem dönem ister istemez bazı alanlardaki hizmetlerimiz gecikti özellikle 2020 yılı için planladığımız köylerimize parke taşlarımızın bir kısmında, su ve kanalizasyon alt yapılarının bir kısmında gecikmeler oldu ama inşallah programımız kaldığı yerden devam edecek. Özellikle 2021 yılı ile birlikte tekrar kaldığımız yerden, başta içme suyu projelerimiz olmak üzere kanalizasyon, alt yapı, meydan düzenlemeleri, çocuk oyun parkları hepsini yapıp hizmetlerimize devam edeceğiz Allah’ın izniyle.
Geçtiğimiz dönem 2020 bütçesini yaparken, özellikle il genel meclisinde 2020 bütçesinin bu tarzda yapıldığında bazı aksaklıkların yaşanabileceğini bizler AK Parti grubu olarak oyladık ve söylemiştik. Ama bunun ardında da CHP Grubunun çok ısrar etmesinden sonra oy birliğiyle 2020 bütçesi onaylandı. Fakat gördük ki 2020 yılında yaşadığımız aksaklıklar karşımıza çıktı oysa oylama döneminde biz aksaklıklarının yaşanabileceğini söylemiştik. Paraları iş olarak adrese gönderdiğimizde, müdürlere göndermediğimizde, Lapseki özelinden söylemek gerekirse sadece ilçemize 6-7 yere aktarılan paranın % 80’inin daha sonra önerge verilerek başka yerlerin ihtiyaçları karşılanması için aktarıldı. Şunu üstüne basarak söylemek istiyorum, bu önergelerin hepsine destek verdik bunda sorun yok fakat insan ihtiyaçları anlık değişebiliyor, insan ihtiyaçları günün şartlarına göre değişebiliyor. Bakın çok kurak bir yıl geçirdik köylerimizin büyük kısmında su sıkıntısı yaşanıyor. Eğer bizim su kanal müdürlüğümüzün bütçesi olsaydı suyla alakalı daha fazla iş yapardık ve insanlarımızı mağdur etmekten kurtarırdık. Son dönemlerde özelikle görüyorum bazı kesimler tarafından aktarılan bir miktar paranın niye hala müdürlüklerde bekletildiği konuşuluyor alakasız kişiler tarafından buna da bir anlam veremiyorum”dedi.
 
Ercan Özçetin