Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Aktaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Toplumsal bilinç ve farkındalığın artırılması amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen  “Dünya Engelliler Günü” daha duyarlı ve daha sorumlu bir anlayışla sevginin ve umudun tüm dünyaya yayıldığı özel bir gündür.  
 
Sosyal devlet ilkeleri doğrultusunda engelli vatandaşlarımıza eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetler sunulmakta, çıkarılan yasalarla uygulamaya konulan evde bakım, danışmanlık, destek ve rehabilitasyon hizmetleri yürütülmektedir.      
 
Engelli vatandaşlarımızın sosyal yaşama aktif olarak katılma konusundaki sıkıntılarını ortadan kaldırmaya ve tüm vatandaşlarımıza sunulan kamusal hizmetlerden sorunsuz bir şekilde yararlanabilmelerine yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.   

Engelli kardeşlerimizin toplumsal yaşama katılımlarını kolaylaştırmak, desteklemek, karşılaşabilecekleri tüm engelleri kaldırmak, kaliteli yaşam sürebilmelerini sağlamak, aynı zamanda onlara hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek hepimizin sosyal sorumluluğudur.  
 
Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir ömür diliyorum."


Kaynak: Haber Merkezi