Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, ilçe halkının sorunlarını dinleyip çözüm için çalışmaya devam ediyor.  Belediye her alanda olduğu gibi sosyal medyada da dile getiren sorunlarına kısa sürede el atarak çözüme kavuşturuyor.
Lapsekililer sorunlarını pandemi sürecinde genellikle sosyal medyadan dile getiriyor. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ve çalışma arkadaşları vatandaşın sorunlarına çözüm bulmak adeta canla başla çalışıyor. Belediye en kısa sürede de söz konusu soruna çare oluyor.

İLÇE DOĞALGAZA KAVUŞTU
Pandemi sürecinde pek çok şehirde vatandaşlar sorunlarını belediyeye iletmekte zorlanıyor. İletse de pandemi ortaya konarak çözüm erteleniyor. Lapseki’de vatandaş sorunlarını direkt belediyeye iletmese de Belediye, sorunları tespit edip hızlıca çözüme kavuşturuyor. Lapseki’nin önemli projelerinden olan doğalgaz projesiyle, Lapsekinin her bir yanına doğalgaz döşendi. Vatandaş uzun yıllardır hayalini kurduğu doğalgaza kavuştu. Ekim ayında bir Lâpsekilinin doğalgaza kavuşamadığını ve firma tarafından açıklayıcı bir bilgilendirmenin olmadığını söylemesi üzerine Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz yine gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların doğalgaz firması tarafından doğru aydınlatılmasını sağlamıştı.

BAŞKAN KONUYA EL ATTI
Geçtiğimiz günlerde gazetemizde yer verdiğimiz Lapsekili vatandaşın köprüyle beraber istimlak edilen arazisi için, o vatandaş köprü mağduru olduğunu belirterek istimlak olmayan arazisini de kullanamadığını belirtmişti. Başkan Eyüp Yılmaz konuyu duyar duymaz konuyla ilgileneceğini Lapsekili vatandaşın mağdur olmaması için gerekli görüşmeleri yapacağını kaydetti.

VATANDAŞA ANINDA CÖZÜM
Son olarak geçtiğimiz gün bir vatandaş rögarların kuru yapraklarla kapandığını fotoğraflayarak paylaşmıştı. İlçemizde rögarların kuru yapraklarla kapanması yağışlarla birlikte yaşanacak büyük altyapı sorunlarına davetiye çıkartmadan belediye ekipleri tarafından hızlıca temizlendi. Vatandaş sosyal medya üzerinden teşekkür belirterek rögarların temizlenmiş halinin fotoğrafını paylaştı.
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz pandemi sürecinde de vatandaşların korona virüse yakalanmalarının azalması ve bulaş riskinin en aza indirgenmesi için ilçede hijyen koşullarını en iyi seviyeye getirmek için çalıştıklarını belirtti. Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, korona virüs tedbirleri doğrultusunda pazarlarda da düzenlemeye gidildiği halk pazarının artık Cuma günü olacağını söylemişti.
 
Tuğba Kulasoy