Uzun süredir devam eden durak krizi CHP İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir’in yoğun çabaları sonucu çözüldü. Yapılması beklenen 10 adet durak 7 köye yerleştirildi.

Lapseki’nin bazı köylerinde bekleme durağı yapılması ve var olan durakların yenilenmesi ihtiyacı doğdu. CHP’li Meclis üyesi Aldemir, konuyu  İl Genel Meclisine taşıdı. Mecliste Taştepe, Dereköy ve Alpagut Köylerine durak yapılması görüşüldü. Durak yapılması için ödenek için oy birliği ile meclisten geçti fakat CHP İl Genel Meclis Üyesi Özkan Aldemir, İl genel meclisinden ödenek çıkmasına rağmen Köylere Hizmet Götürme Birliği hesabına para gönderilmediğini Çanakkale Özel İdare Yatırım İnşaat Bölümünde paranın bekletildiğini ifade etti. Köylerin bekleme duraklarının ödeneği onaylanmasına rağmen yenilenmemesine CHP İl Genel Meclis Üyesi Özkan Aldemir tepki gösterdi.

MECLİS ÜYESİ TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Meclis Üyesi Aldemir, ’’Taştepe ,Dereköy, Alpagut ilçemizin gerek tarım nüfusu gerek işgücü çalışan insanları kış aylarında kullanmaları için reva görülen bekleme durakları… İl Genel Meclisi’nden sekiz adet durak parası çıktığı halde sırf CHP önergesi ile gerçekleşti diye ödenek ilçemize aktarılmamıştır. Yeni bütçe döneminde paranın geri gitmemesi için bir an önce ihaleye çıkmalıdır’’ ifadelerini kullanmıştı.

7 KÖY DURAĞA KAVUŞTU
CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Aldemir konunun takibi oldu. Aldemir’in yoğun çabaları sonucu duraklar için ayrılan ödenek aktarıldı. 10 adet durak, Lapseki Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihalesi yapılarak 2 adet Dişbudak köyüne, 2 adet Güreci köyüne, 2 adet Adatepe köyüne,  1 adet Kemiklialan köyüne,  1 adet Taştepe sapağına,  1 adet Çamyurt sapağına ve  1 adet Şahinli köyüne yerleştirildi.  Uzun süredir durakların olmaması sebebiyle sıkıntılar çıkan köylere yeni duraklar yerleştirilince yeni duraklara kavuşan köy halkı memnuniyetlerini köy muhtarlarına dile getirdi.

Köy muhtarları, yapılan duraklar için Lapseki Kaymakamı Fatih Çelikkaya’ya ve İl Genel Meclis Üyesi Ali Özkan Aldemir’e teşekkür etti.
 
Tuğba Kulasoy