Çardak’ta vatandaşların daha huzurlu ve mutlu yaşamaları için çalışmalar devam ediyor. İskelede bulunan İskele Kafe’nin üst katı Çardak Belediyesi kütüphane ve Kültür evi olarak faaliyete başladı.
Emekli öğretmen Köksal Oralkan, rahmetli eşi Hacer Oralkan anısına Çardak’ta bir kütüphane çalışması başlattı. Oralkan’ın bu girişimi halk tarafından da desteklenince bu dayanışma çoğalarak büyüdü.

Artık geniş bir kütüphaneye sahip olan Çardak’ta , Belediyenin ve Cumhuriyet Halk Partisi İlçe başkanlığı ve kadın kollarının desteğiyle bu çalışma daha da genişletildi.
Pandemi döneminde uzaktan eğitime geçen ve Lâpseki’de internete erişemeyen çocuklar göz önüne alınarak kütüphane daha kapsamlı bir hale getirilmesi planlandı.  İskelede bulunan belediyeye ait iskele kafenin üst katı Çardak Belediye Kütüphane ve Kültür evi olarak düzenlendi.

KAPSAMLI ÇALIŞMA YAPILDI
Kafenin üst katı, bilgisayar ve interneti olmayan çocukların faydalanabilmesi için bilgisayar salonu, çocuklar ve yetişkinler için çeşitli kitaplardan oluşan kütüphane ve küçük çaplı toplantı, seminer ve çalışmaların yapılabileceği projeksiyonlu bir salondan oluşan bir hizmet binası haline getirildi. Kitap bağışlarını halen kabul eden Çardak Belediyesi Kütüphane ve Kültür Evi’nin bağışlarını CHP Çardak Kadın Kolları Başkanı Bedriye Kuruoğlu kabul ediyor.
CHP Çardak Kadın Kolları Başkanı Bedriye Kuruoğlu, ‘’ Emek veren destek olan herkese teşekkür ederiz’’ açıklamasında bulundu.

Tuğba Kulasoy