CHP pandemi süresince ara verdiği köy ziyaretlerine pandeminin yükünün hafiflemesiyle kaldığı yerden devam ediyor. Bu kapsamda CHP’liler Dişbudak, Beypınarı ve Çataltepe köylerine ziyarette bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yıllık çalışma planı doğrultusunda programladığı ama pandemi nedeniyle bir süredir yapamadığımız köy ziyaretlerimize yeniden başladı. CHP Milletvekili Özgür Ceylan, Çardak Belediye başkanı Metin Semerci, İl Genel Meclis Üyesi Özkan Aldemir, CHP Lapseki İlçe Başkanı Yaşar Şaban Genç, Eğitim Sorumlusu Havva Çankaya,  Kooperatifleşme ve Tarımdan Sorumlu Zöhre Koç ve Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Selamsız; Dişbudak, Beypınarı ve Çataltepe köylerine ziyarette bulundu. Bir araya gelen CHP üyeleri vatandaşlar tarafından sıcak karşılandıkları ziyaretlerde pazar ve köy esnafının hatırını sordu.

CHP Lapseki İlçe Başkanı Genç, ziyaretlerde tarım ve hayvancılıkla uğraşanların yaşadığı zorlukları dile getirdiğini paylaşarak, ‘’Sohbet ettiğimiz, dinlediğimiz vatandaşlarımızdan  tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar, yüksek maliyetler karşısında zarar ettiklerini, bu nedenle her yıl üretim kapasitelerini küçültmek zorunda kaldıklarını belirttiler. Ziyaretlerde,  ‘20 tane hayvanım vardı kazanamadığım için yarısını sattım. Böyle giderse hepsini satmak zorunda kalacağım’ diyen bir vatandaşımız, üreticinin içinde bulunduğu zor durumu anlattı’’ dedi.
Gerçekleşen ziyarette dikkat çekilen bir diğer konu ise, pandemide yeterli önlemler alınamadığı belirtilerek insanlar çalışmak zorunda kaldığı için işyerlerinde korona virüse yakalandıkları ve dolayısıyla bulundukları köye de bulaştırdıkları konuşulan konular arasında yer aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri , ‘’Köylerimize gitmeye, sorun, talep ve önerileri dinlemeye, imkanlar ölçüsünde çözüm bulmaya devam edeceğiz’’ dedi.

Tuğba Kulasoy